Slide
Slide

Кранево. В Кранево са намерили интересен начин фасовете на пушачите да не остават заровени в пясъка на морския бряг. С въведената иновация плажът на Кранево е един от най-чистите у нас, съобщава БНТ. Виж видео ТУК!

Плажът „Кранево Север“ е разположен на площ от 10 000 квадратни метра, от който всяка есен се събират хиляди фасове.

Андриан Димитров, наемател на плажа „Кранево Север“: Ние правим основно почистване. Тогава се вадят и от по-дълбоките места на пясъка повече цигари.

Стопаните на плажа намират интелигентно и практично решение, за да не остават угарките на пясъка.

Тези пластмасови фунийки служат за пепелници, поставят се в пясъка удобно, а след като си тръгнат от плажа, посетителите изхвърлят съдържанието им в кошчетата и се връщат на дървената поставка.

“Решението е не само интересно, но и креативно. Мисля, че ще научи всички нас – гражданите, да бъдем отговорни към околната среда. Идеята е оригинална и щади плажа”, споделят туристите на плажа. 

Андриан Димитров, наемател на плажа „Кранево Север“: Това нещо бях го видял в плажове в чужбина и реших да го приложа в България.

Идеята фунийките да се ползват за пепелници на плажа допада и на туристите.

Освен за околната среда, на плажа е помислено и за хората с двигателни проблеми. За тях е изградена специална пътека.

Андриан Димитров, наемател на плажа „Кранево Север“: За да може тези хора да се почувстват част от всички останали, да може да се потопят в морето и също така те не са изолирани само до последната линия от чадъри, а те могат да слязат и легнат на първа линия.

Стопаните на плажа, който е удостоен и с престижния „Син флаг“, обмислят идната година да поставят съоръжение, с което хора в инвалидни колички да влизат в морето.

Сподели публикацията