Slide
Slide

Официално стартира проектът за 5-звездно регионално летище до 2028 г.

София. Екип на международната организация Skytrax беше на посещение на летище София през седмицата, за да направи първоначален одит на дейността на аерогарата. Одиторите изследваха задълбочено целия път на пасажера – от транспортната свързаност с летището, регистрацията за полет и обработка на багажа, проверки за сигурност, граничен и митнически контрол, задеведията за хранене и търговските зони, удобствата и организацията на процесите при пристигане и заминаване, включително отношението на служителите, чистотата и санитарните зони, качеството на безжичната връзка и много други. В следващите седмици резултатите ще бъдат представени в официален доклад, допълват от летището.

След одита летище София ще планира и осъществи десетки подобрения – както по отношение на инфраструктурата, така и свързани с процесите и технологиите, за да подобри комфорта за пътниците и ефективността на операциите.

Одитът има за цел безпристрастно да оцени потребителското преживяване на летището, като определи силните страни и областите за подобрение.

През юни летище София обяви стратегическата си цел да стане 5-звездна регионална аерогара до 2028 г., първа стъпка, от която е приключилият одит на Skytrax.Стратегията на „СОФ Кънект“ за следващите 5 години включва 4 ключови области – „Потребителско преживяване“, „Ефективност“, „Околна среда“ и „Икономически и социален принос“, като за постигането на всяка от целите компанията има детайлен график с конкретни стъпки.

„5 звездният рейтинг е амбициозна, но напълно възможна цел, която вече изпълняваме. Имаме отличен екип, необходимите ресурси и ясен план. Вярвам, че за пътниците на летище София предстоят много добри новини“ каза изпълителният директор на „СОФ Кънект“ Хесус Кабайеро.

Сподели публикацията