Slide
Slide

Бургас. Плажовете и басейните в България се напълниха с хора, търсещи разхлада заради високите температури.

Албена

Живакът на термометъра днес и утре ще стигне 40 градуса в много области у нас, а това накара много туристи и сънародници да се наслаждават на прекрасна и ползотворна ваканция не само по морето, но и в СПА хотелите във вътрешността на страната с басейни на открито.

Хотел Макси във Велинград
Плаж “Крайморие”

Напливът към курортите е започнал още вчера. Повечето предпочитат да удължат уикенда с ден или два. През последните дни хотелиерите посочват пред Bgtourism.bg, че постъпват голям брой резервации, като в момента има и обекти със 100% заетост. Не всички хотелите и комплекси по Черноморието обаче могат да се похвалят с подобни резултати. Част от тях едва отбелязват 50% заетост към днешна дата, а като причини посочват войната в Украйна и инфлацията.

Наша проверка установи, че много плажове у нас днес бяха пълни с летовници и могат да се похвалят не със 100, а със 120% заетост. Един от тях е плаж “Крайморие”, който традиционно се радва на голям интерес сред туристите от страната и чужбина, както и сред живущите в района, които напуснаха домовете си и опънаха своите хавлии на плажа.

Румен Драганов: Близо 500 000 български граждани притежават ваучери за храна, които могат да бъдат използвани и за туристически услуги

Плаж “Крайморие”

Същата бе картината и на плажовете Бургас Север, Смокиня, Албена, Кранево и още много други. Ето и част от снимките, изпратени от читатели и партньори.

Кранево
Албена
Бургас Север
Бургас Север
Ел тубо, Смокиня
Кайт бар – Градина, Созопол
Ел тубо, Смокиня
Ел тубо, Смокиня
Албена
Една от най-горещите дестинации днес бе Сандански. В късните следобедни часове гостите на Медите се наслаждават на басейна в комплекса
Кайт бар – Градина, Созопол
Сподели публикацията