Изпълнителният директор и съосновател на Wizz Air дарява над 1 милион паунда за стипендии
Изпълнителният директор и съосновател на Wizz Air дарява над 1 милион паунда за стипендии
Slide
Slide
Slide
Slide

Лондон. Стипендиантската програма „Варади” ще е с фокус студенти от ЦИЕ и ще е отворена и за студенти, учащи дистанционно в Лондонския университет, като ще осигури до 100 стипендии през следващите десет години. Стипендиите са особено актуални в сегашния контекст на ограничени пътувания и икономическо въздействие на COVID-19, тъй като обучението може да се провежда навсякъде по света.
Възпитаник на Университета по икономически науки в Будапеща (наричан днес Университет Корвинус в Будапеща), Йозеф Варади завършва магистърска степен по право в Лондонския университет (University of London) през 2014 г., специализирайки Международно бизнес право.
Той е съосновател на Wizz Air и е изпълнителен директор на авиокомпанията от 2003 г. насам. Преди това прекарва десет години в Procter & Gamble на различни мениджърски позиции. Йозеф е обявен за изпълнителен директор на годината за Централна и Източна Европа през 2018 г. (награда CEESAR) и представлява Унгария на световните награди за предприемач на годината EY World Entrepreneur of the Year през същата година.
Създавайки стипендиите „Варади” в Лондонския университет през 2020 г., Йозеф има амбицията да подкрепи до 100 студенти от цял свят, с фокус върху тези от Централна и Източна Европа.
„Вярвам, че подпомагането на образованието на таланти от Централна и Източна Европа е важна инвестиция в бъдещето, благодарение на силния и мултиплициращия се ефект, който образованието има върху учащите, техните семейства и следващите поколения”, коментира Йозеф Варади.
Според проучване на Лондонския университет, проведено през 2017/18 с кандидати, които не са се записали или не са завършили обучението си, 33% са заявили, че не могат да си позволят таксите за обучението, а 42% не са успели да осигурят финансиране за покриване на разходите, съпътстващи курсовете. Чрез щедростта на възпитаници и приятели студентите по цял свят могат да получат достъп до образование, което иначе би било непосилно за тях и да станат някой ден лидери на бъдещето.
Проф. Мери Стясни, изпълнителен директор на Лондонския университет, коментира: „Образованието трябва да бъде достъпно за всички, като им се даде шанс да го продължат, независимо от финансовото им състояние. Всяка подкрепа, която получим за нашите стипендиантски програми, позволява на учениците от цял свят, независимо от личните им възможности, да подобрят своя живот и живота на своите общности чрез образование.”
Стипендиите „Варади” перфектно отговарят на основополагащата мисия на Лондонския университет да направи образованието достъпно за всички и да свързва светове. Това е първият университет, който въвежда програми за дистанционно обучение навсякъде по света през 1858 г., и първият университет в Обединеното кралство, който предлага образователни програми на жени през 1868 г.
„Въпреки че живеем в свят, изправен пред икономически проблеми, политическо напрежение и глобални неравенства, няма съмнение, че завършилите Лондонския университет допринасят за повишаването на стандартите в целия свят чрез оценяване на възможностите за напредък и разбиране на необходимостта от по-голяма толерантност и уважение като основа за един по-хармоничен и равен свят”, коментира проф. Уенди Томсън, заместник-канцлер на Лондонския университет.

#ОстанетеСиВкъщи и “ИзберетеВаканциявБългария

Онлайн туристическо изложение „Резервирай в България“ ще се проведе от 8 до 10 май

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията