Снимкa Паулина Пимперова
Slide
Slide

Рим. Италианските власти променят срока на валидност на ваксинационните сертификати срещу COVID-19, считано от 1 февруари 2022 г.

По информация на посолството ни в Рим дигиталният COVID-19 сертификат за ваксинация вече ще бъде валиден документ за пътуване до Италия в рамките на 6 месеца след завършването на ваксинационния курс (поставянето на последната доза при еднодозовите или двудозовите ваксини) или 6 месеца след поставянето на бустерната доза.

За българските граждани, които възнамеряват да пътуват до Италия след 1 февруари 2022 г., припомняме, че всички, които пристигат от страните от списък „C“, сред които е и България, трябва да представят отрицателен тест за COVID-19. Неваксинираните и непреболедувалите пътници подлежат на 5-дневна карантина.

Подробна информация за влизане в Италианската република може да откриете в сайта на МВнР, раздел „Коронавирусът – как да пътуваме“, на адрес:https://mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Italy.

Остава изискването за предварителна онлайн регистрация на пътника (Passenger Locator Form), като формулярът може да бъде попълнен на следния адрес:https://app.euplf.eu.

При нужда от съдействие българските граждани в Италианската република могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Рим на следните телефонни номера: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643 , както и на мобилен телефонен номер в извънработно време: +39 349 492 7764. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: consul@bulemb.it.

Сподели публикацията