Slide
Slide

София. Заведенията няма да спазват заповедта, която включва ограничения от 27 януари. Това съобщиха на пресконференция преди броени минути председателите на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България – Ричард Алибегов и Емил Коларов.

Припомняме Ви, че София преминава в Етап 3 на новия план за справяне с COVID-19. Част от мерките ще влязат в сила от 24 януари (понеделник), а други – от 27 януари. Това решение бе взето на заседанието на Областният съвет по здравеопазване. Заповедта може да видите тук – ЗАПОВЕД
Новите мерки на заведенията влизат в сила от 00 часа на 27 януари. Те ще могат да работят до 22 часа и при капацитет до 50% от местата.

Ресторантьорите изпратиха отворено писмо до премиера, недоумяват защо държавата изгони ваксинираните на улицата

Алибегов посочи, че над 80% от работещите в заведенията са ваксинирани и стриктно се спазват мерките срещу разпространение срещу Ковид-19. “Персоналът ни е отговорен към обществото, ваксинирани са, не можем да го оставим на улицата… Освен това няма никакви икономически и социални мерки, прикрепени към здравните мерки. Недопустимо е това, което искат от нас. Ще бойкотираме тази заповед. Ще работят както ресторантите, така и нощните заведения“, каза Ричард Алибегов.

Емил Коларов е категоричен, че ако заповедта не бъде отменена, са готови и на протести.

Сподели публикацията