Заведенията в София обявиха, че ще бойкотират новата заповед
Заведенията в София обявиха, че ще бойкотират новата заповед
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Заведенията няма да спазват заповедта, която включва ограничения от 27 януари. Това съобщиха на пресконференция преди броени минути председателите на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България – Ричард Алибегов и Емил Коларов.

Припомняме Ви, че София преминава в Етап 3 на новия план за справяне с COVID-19. Част от мерките ще влязат в сила от 24 януари (понеделник), а други – от 27 януари. Това решение бе взето на заседанието на Областният съвет по здравеопазване. Заповедта може да видите тук – ЗАПОВЕД
Новите мерки на заведенията влизат в сила от 00 часа на 27 януари. Те ще могат да работят до 22 часа и при капацитет до 50% от местата.

Ресторантьорите изпратиха отворено писмо до премиера, недоумяват защо държавата изгони ваксинираните на улицата

Алибегов посочи, че над 80% от работещите в заведенията са ваксинирани и стриктно се спазват мерките срещу разпространение срещу Ковид-19. “Персоналът ни е отговорен към обществото, ваксинирани са, не можем да го оставим на улицата… Освен това няма никакви икономически и социални мерки, прикрепени към здравните мерки. Недопустимо е това, което искат от нас. Ще бойкотираме тази заповед. Ще работят както ресторантите, така и нощните заведения”, каза Ричард Алибегов.

Емил Коларов е категоричен, че ако заповедта не бъде отменена, са готови и на протести.

Сподели публикацията