Шеф Кирил Марков
Slide
Slide

Слънчев бряг. 98% от салатите и ястията в най-новия петзвезден хотел от световноизвестната веригата на Riu в България – Riu Palace Sunny Beach, се приготвят пред гостите на хотела. Това сподели главният готвач на хотела шеф Кирил Марков.

Хотелът предлага основен бюфет ресторант и три тематични а-ла-карт ресторанта, за които е необходима предварителна резервация.

24-часов All Inclusive с вкусна интернационална кухня и разнообразие от напитки!

„Нашият ол инклузив се отличава с това, че бюфетите ни са разделени на различни сектори – риба, месо, здравословна храна и др. На самите бюфети има и индивидуални порции. Всичко се готви пред госта на шоу-кукинг, от салата до разнообразието от основни ястия и пица.

Гостите ни имат богат и разнообразен ол инклузив от салатите до десертите. Обектът се отличава с това, че е първият ол инклузивен хотел от веригата на Риу в България, в който има и тематични ресторанти със сервиз на гостите. Тематичните ресторанти на Riu Palace Sunny Beach са единствените по рода си – особено Krystal fusion а-ла-карт ресторант, с неговото новаторско меню, включващо телешко филе на скара със сотирана киноа, запечатано патешко магре върху многолисно тесто с редукция от червено вино и българска роза, сотирана кралска ципура по средиземноморски с ньоки, рукола и чери домати, с индивидуално отношение към всеки гост. Ако десертите са Вашата страст, то ние ще Ви изненадаме с кекс с ракия, смокинов крем и кайсиево кули.

Добра новина за семействата с деца! Могат да резервират с 30% отстъпка в Riu Helios Paradise до края на сезона

СТЕК ХАУС ресторанта е с класическо барбекю, поднесено пак индивидуално на всеки гост, като се обръща детайлно внимание на високия клас от продукти, използвани в тези ресторанти“, посочва главният готвач. Гостите най-много харесват севиче с морски дарове по мексикански, телешкото ни филе и сърф енд търф предложенията с Антркот и шишче със скариди. Винаги има място и за сладко изкушение в края на вечерята, което най-често е щрудел с ябълки и череши или торта сахер със сладолед.

След вечеря шеф Марков започва да организира закуската за следващата сутрин, докато гостите на петзвезният Riu Palace Sunny Beach се оттеглят за чаша хубаво вино в някой от баровете на хотела или на терасата на хотела с гледка към залеза, стария Несебър и плажовете на Слънчев бряг.

СПА специалистите в Riu ще се грижат за здравето на гостите си с български продукти и природни богатства

Food and Beverage мениджърът Красимир Марков и неговият екип се грижат за доброто настроение и качествените напитки. Изобилие от уиски Ballantines или Johny Walker red laber; Bacardi rum, Водки Smirnoff или Absolut, джин Gordons са само част от напитките във философията all inclusive. Усмихнати бармани приготвят дайкири, пина колада, мохито или кайпириня.

Кой стои зад вкусните изкушения в Riu Helios Paradise?

Кирил Марков признава, че той е избрал тази професия, а не тя него. Завършил е специалност „Готвач“ в „Техникум по обекло и хранене“ в град Перник, а след това и добива по-високата степен „Главен готвач“ в „Техникум по хранене и хотелиерство“ в София. Работил е като готвач и главен готвач в ресторанти в София, Пафос (Кипър) и в хотели в Слънчев бряг. Редовно надгражда своите професионални умения в престижни хотели и курорти в Испания, Сан Марино, Турция и Италия.

Шеф Марков признава, че най-вълнуващата кухня е френската. Първият му учител е французин, който му разкрива тънкостите на занаята. Научава го не само как да използва продуктите, с които работи, но и да акцентира на детайлите, да познава процесите на работа, да презентира своите творения в кухнята.

„Кулинарията е изкуство. Обичам да експериментирам в кухнята и винаги да оставям нещо от себе си“, споделя главният готвач. Неговите наблюдения са, че туристите обичат да пробват нещо ново и най-вече добре презентирано. Именно заради това шеф Марков готви в големия палат от веригата на Riu в слънчевия ни курорт не като за стотици гости, а с чувство да достигне до всеки един поотделно. Именно заради това днес голяма част от тях се връщат в България не само заради ваканцията си, но и със спомен за вкусната кухня, която са имали по време на престоя си. Самият готвач днес признава, че мечтае за спокойствие и един ден да има свой малък ресторант. До тогава гостите на Риу Палас в Слънчев бряг ще имат привилегията да опитат много вкусни неща, поднесени по модерен и иновативен начин, с който да личи почеркът на майстора в кухнята.

Оферта към еднодневните туристи на плажа: Riu отново пусна богат ол инклузив без нощувки за хотелите си в Обзор и Свети Влас

Подари емоция!
Резервирай в RIU Hotels and Resorts!

За резервации:
* Riu Palace Sunny Beach, Riu Helios Paradise, Riu Helios Bay
saleshelios@tts.bg
Т: +359 550 77 337; +359 550 77 339 от понеделник до събота от 09.00 до 18.00
М: +359 889 255 955; +359 885 111 076; +359 885 111 081
* Riu Pravets Golf and Spa
reservationspravets@tts.bg / T: +359 29024100
или on-line на:
http://riupalacesunnybeach.bg
http://riuheliosparadise.bg
http://riuheliosbay.bg
https://riupravets.bg

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

*публикация

Сподели публикацията