Slide
Slide

Морските изпарения доказано помагат за лечението на инфекции, свързани с гърлото, трахеята и гръкляна. Природни дадености ще бъдат включени в серия от сутрешни дихателни упражнения.

Нели Юриева е главен мениджър на СПА центровете към хотелите, работещи под световноизвестния бранд RIU Hotels and Resorts в България. Тя е родом от Попово, но живее в Шумен. Завършва магистърска степен със специалност биология и химия в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски‘‘ и практикува като учител по биология и химия. След това завършва магистърска степен със специалност счетоводство и контрол във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий“. Така се заражда и идеята й да се занимавам с бизнес. Започва с агенция за посредничество за намиране на работа в страната и чужбина и център за професионално обучение на фризьори, козметици, масажисти и маникюристи. След това си отваря салон за красота в Шумен, включващ маникюр, педикюр, фризьорство, козметика и масажи. Пренасочва енергията си към менажирането на СПА центрове. В СПА туризма е от 15 години, като през последните 5 години ръководи СПА центрове на Тера Тур Сервиз ЕООД и веригата RIU, също така и на Диневи Груп, като брой обекти са 8 – ситуирани в морски и планински курорти. За Нели работата е хоби. Обича работата си и я върши с удоволствие, а резултатите са на лице – доволни клиенти, които се завръщат да почиват в България и да ползват СПА процедурите в обектите й.

„С голямо вълнение аз и моя екип посрещнахме новината, че Riu Pravets Golf and Spa Resort в Правец ще отвори на 4 юни, след което се готви поетапно отваряне на морските хотели, започвайки с Riu Helios Paradise в Свети Влас и Riu Helios Bay в Обзор.
Нашата компания – Paradise SPA & Beauty, ще заложи главно на българските продукти с цел подпомагането на българската икономика в този труден период за страната ни“, споделя Юриева.

 „Ще предложим редица СПА услуги за различни проблемни зони на тялото. Глината например е един от най-предпочитаните продукти. Тя е известна със своите пречистващи свойства за кожата и действа благоприятно на ставни проблеми. Поморийската кал от своя страна е избирана от хора със заболявания на опорно-двигателния апарат. Бих искала също да отбележа и терапията ни ‘‘Българска роза‘‘, в чийто продукти се съдържат екстракти от нашата българска роза както в пилинга и масажното масло, така и в маската в края на процедурата. Тази година ще заложим не само на българското, но и на био продуктите като лайка, мащерка, смрадлика при извършването на някои процедури като лечебния масаж ‘‘Снехана‘‘, защото няма по-полезно за кожата от естествените продукти за тяло и лице. Също така сме подготвили и много изненади с промо пакети и комплименти, с които да зарадваме нашите клиенти. По този начин се стремим нашите услуги и продукти да достигнат до всеки“, посочва СПА мениджърката.
Гостите на СПА центъра ще могат да се насладят и на азиатските процедури като тайландска ароматерапия, балийски масаж и Юмейхо, но изпълнявани с български масла. Така идеята да подкрепим българското ще е в унисон с лечебните свойства на азиатските процедури.

Тренировки в реална обстановка: Служители на RIU станаха туристи, за да се подготвят за работа в условия на COVID-19

„Да не забравяме все пак одухотвореността и мистиката на Азия. Неслучайно Свети Влас е единственият български курорт, обявен за климатичен курорт през 1963 година. Планината е като щит за района срещу облачност и тук рядко се виждат мъгли. Сутрин се усеща морският бриз, съпроводен с йодни пари, а през нощта планината допринася за чистия и свеж въздух. Още през 1877, Чарлз Парсънс пише в своята книга, че инхалацията на морските изпарения доказано помагат за лечението на инфекции, свързани с гърлото, трахеята и гръкляна. Ще се постараем да включим тези природни дадености в серия от сутрешни дихателни упражнения“, заяви Нели Юриева.

„Като главен мениджър на СПА центровете в тези обекти искам да обърна внимание на някои нови елементи в режима на работа, които сме включили тази година. На входа на всеки СПА център на гостите ще се предоставя дезинфектант за лична употреба, маски и ръкавици. Също така ще се измерва температурата на всеки гост с електронен термометър. Персоналът на рецепция също ще бъде подсигурен с тези предпазни материали. Груповото обслужване на клиенти на рецепция ще става на два метра отстояние между гостите.

Ще се дезинфекцират повърхности като шезлонги и масички периодично около четири пъти дневно. Закритият басейн и джакузито ще работят, като хлорирането на водата ще се извършва според европейските стандарти. Предпочитаните от клиентите сауна и турска баня ще заработят отново, като турската баня ще се използва само индивидуално и ще се дезинфекцира след всеки клиент. Сауната ще може да се използва и групово, но при спазване на два метра отстояние между гостите. Солната стая ще се използва на принципа на турската баня, тоест индивидуално и с дезинфекция след всеки клиент. Леденият фонтан няма да заработи тази година, но всички други контрастни процедури като шоков басейн и душ Виши ще заработят с периодична дезинфекция, разбира се. Зоната за релакс също ще отвори врати, като при групово ползване разстоянието между лежанките ще е един метър. Ще се редуцира броят на използваните шкафчета в съблекалните според изискванията за два метра отстояние между гостите. Същото отстояние от два метра важи и за посетителите на фитнеса. При изпълнение на СПА процедури ще се използват предпазни материали като шлемове, маски, ръкавици и еднократни протектори за масажните легла. Мога да уверя нашите гости, че ще работим най – вече в полза на тяхната безопасност, базирайки се на противоепидемичните мерки, приети от Министерството на здравеопазването и Министерството на туризма, както и на стандартите за безопасност и превенция на RIU Hotels and Resorts“, споделя още Нели Юриевна.

Contact details:

http://paradisespabg.com/en/fls/catalog_new_en.pdf

Riu Helios Paradise, Saint Vlas- +359 879 000 971

Riu Helios, Sunny Beach- +359 879 000 972

Riu Helios Bay, Obzor- +359 879 000 973

Riu Pravets Resort Golf and Spa, Pravets- +359 878 053 074

Хотелиерите ликуват! СПА центровете в България могат да работят

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията