Slide
Slide

Албена. Чадърите и шезлонгите ще бъдат по левче в Албена, съобщиха от ваканционното селище за bgtourism.bg. Отстоянието между чадърите в курорта, както вече обявихме, ще е 7 метра. Oсигурeн е 4-метров коридор за туристите, по който да стигнат до морето или да си вземат нещо разхладително. Плажните принадлежности са безплатни за всички гости, които са настанени в курорта. Всички плажове в България трябва да отворят на 1 юни. С цел стимулиране на местния бизнес и вътрешния туризъм, от правителството предприеха мярката за намалявяне на цените на плажните принадлежности. Срокът за предложения изтича до края на тази седмица, за да има възможност администрацията в министерството на туризма да направи анекси към договорите на всички концесионери и наематели на плажове.

България показа на света образец за плаж в условията на COVID-19

„По индивидуален подход ще се определят цените на плажните принадлежности. Изискали сме предложения от концесионерите и наемателите. Задължително намалението трябва да бъде не по-малко от 50%. Разбира се, пропорционално на предложеното намаление, на базата на методика, която в момента сме разработили, ще се намаля и концесионната такса. Ако таксата за чадъри и шезлонги е намалена на 50% и ние намаляме с 50%. Ако е със 70 и ние с толкова“, разясни за bgbtourism.bg Ангелкова.

Министър Ангелкова: Намаляваме концесионните такси на плажовете с толкова, колкото намалят чадърите и шезлонгите

Приверка на bgtourism.bg по Черноморието установи, че масово стопаните на плажове ще предложат цени между 3 и 5 лева за чадър и шезлонги. Ще има и плажове в България, където чадърите и шезлонгите ще бъдат безплатни.

15 родни плажа с безплатни чадъри и шезлонги. Без ол инклузив – с румсървиз

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията