Министър Ангелкова: Намаляме концесионните такси на плажовете с толкова, колкото намалят чадърите и шезлонгите
Министър Ангелкова: Намаляме концесионните такси на плажовете с толкова, колкото намалят чадърите и шезлонгите
Slide
Slide
Slide
Slide

Бургас. Намалението на концесионната такса на стопаните на плажове ще зависи от това с колко ще бъде намалена цента на чадърите и шезлонгите. Това коментира в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова, която обсъди летния сезон с бранша по Южното Черноморие.

“По индивидуален подход ще се определят цените на плажните принадлежности. Изискали сме предложения от концесионерите и наемателите. Задължително намалението трябва да бъде не по-малко от 50%. Разбира се, пропорционално на предложеното намаление, на базата на методика, която в момента сме разработили, ще се намаля и концесионната такса. Ако таксата за чадъри и шезлонги е намалена на 50% и ние намаляме с 50%. Ако е със 70 и ние с толкова”, разясни Ангелкова.

Три нови плажа в България получават Син флаг

Стана ясно, че стопаните на морските плажове имат краен срок до 1 юни да обявят своите предложения. Концесионерите, от своя страна, са доволни на тази мярка, а не както бе оповестено в началото, че принадлежностите ще трябва да са напълно безплатни.

След срещата с бранша в Бургас стана ясно още, че големите туроператори не са анулирали резервираните чартърни полети от 15 юни нататък. Ще се попълва декларация, че ако даден турист бъде установен с COVID-19 на своята почивка у нас, то сам ще поеме разходите за 14-дневната карантина.

Давид Сукнаров

Кореспондент на bgtourism.bg в Бургас

Сподели публикацията