Slide
Slide

София. СПА центровете в България могат да работят! Това стана ясно след срещи и разговори на министъра на туризма и Българския съюз по Балнеология и СПА туризъм. Тълкувани бяха заповедите с номера РД-01-263 и РД-01-268 на министъра на здравеопазването. Решенията на министъра изрично не забраняваха работата на СПА центровете у нас, които с обявяването на извънредното положение удариха ключа на обектите си с цел предпазване здравето на служителите и посетителите си. Голяма част от СПА центровете са част от хотели или комплекси, които получават глътка въздух с възможността да отворят обектите си.

Официално от Министерството на туризма потвърдиха на БУБСПА, че дейността на Медикъл/СПА, СПА и уелнес центровете на територията на Република България е разрешена!

Министерство на туризма е изпратило за съгласуване с Министерство на здравеопазването основния план за работа на Медикъл/СПА, СПА и уелнес центровете, изготвен и предоставен от Български съюз по балнеология и СПА туризъм. Той е и в основата на Указанията, които бяха публикувани тази вечер на страницата на министерството на туризма и разрешаващи работата на СПА центровете у нас.

Нови дезинфектиращи продукти ще борят COVID-19 в българските хотели

С допълнени Указания за функциониране на места за настаняване в условията на COVID-19 изрично е разрешена дейността на на Медикъл/СПА, СПА и уелнес центровете.
„Благодарим на министър Николина Ангелкова и екипът й в лицето на зам.-министър Ирена Георгиева и директорът на дирекция „Туристическа политика“ г-жа Лиляна Арсова, както и на министерството на здравеопозването за партньорството, диалога и подкрепата!“, съобщиха от Българския съюз по Балнеология и СПА туризъм

„Ще докажем, че комплексното климато и балнеолечение с умело използване на естествените лечебни фактори, ще доведе до подобряване на здравния статус на населението ни и засилване на имунната ни система!“, добавят от БУБСПА.

Указания – Версия 2 за функциониране на места за настаняване и заведения за хранене и развлечения в условията на опасност от заразяване c COVID-19 в България- съгласувано с МЗ

В настоящата версия 2 на Указанията се направени следните корекции:

  1. В буква Ж. ЗОНИ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ И СПОРТ е допълнено, че:
  2. Допуска се използването на фитнес центрове и зали, при заетост на местата не повече от 10 човека за груповите занимания и не повече от 1 човек на 4 кв.м. площ, като се гарантира физическа дистанция между спортуващите.
  3. Допуска се използването на аквапаркове и водни атракциони при спазване на изискването за физическа дистанция при осъществяването на дейността им и  нормативните изисквания за начина на ползване и обработване на водата в плувните басейни съгласно заповедта на министъра на здравеопазването.
  1. В точка 3. БАЛНЕОЛОГИЧЕН / СПА / УЕЛНЕС ЦЕНТЪР се допуска  използването на предлаганите услуги в  балнеологични (медикъл СПА), СПА, уелнес центрове, прилежащи към местата за настаняване или самостоятелни такива, при стриктно спазване на нормативните изисквания, указанията и препоръките на Министерството на здравеопазването и РЗИ,  в т.ч. и басейните, включително и тези с минерална вода  отново при стриктно спазване на нормативните изисквания за начина на ползване и обработване на водата в плувните басейни съгласно заповедта на министъра на здравеопазването.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията