Slide
Slide

Москва. Рекордни 1036 смъртни случая от COVID-19 регистрира Русия за последното денонощие. Новозаразените са повече от 36 хиляди. Заради тези цифри Москва ще бъде в локдаун от 28 октомври, като ще работят само аптеките и супермаркетите, съобщи Нова тв.

Неваксинираните хора над 60-годишна възраст пък ще трябва да стоят у дома в следващите 4 месеца. Решението идва след изявление на президента Путин, който одобри национален локдаун от 30 октомври до 7 ноември. Той обвини бавната ваксинационна кампания за ръста на новите случаи. 

„Подкрепям някои от мерките, но хората не ги спазват. Пътувам с метрото и има много хора без маски, не носят маски и в наземния транспорт“, заяви Владимир, жител на Москва.

„Ситуацията ще накара хората да се ваксинират, за да използват възможностите, които ваксината им дава“, посочва Олга, жител на Москва.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията