Израел започва да приема ваксинирани туристи
Израел започва да приема ваксинирани туристи
Slide
Slide
Slide
Slide

Тел Авив. Израел започва да приема ваксинирани туристи от 1 ноември, обяви премиерът Нафтали Бенет. Решението на правителството идва в рамките на ново облекчаване на здравните мерки в страната, които са относно режима за влизане на чужденци, въведен след избухването на пандемията. Допълнителни изисквания ще има за преболедували чужденци, които също ще могат да влизат в държавата.

Страната, която имаше един от най-бързите темпове на ваксинация в света, но сега е изпреварена от повече от 30 държави, в момента е водеща при поставянето на бустерни ваксини. Близо 3,8 милиона от нейните 8,8 милиона души са получили трета доза от Pfizer-BioNTech ваксина. Израелците премахнаха вътрешните ограничения и до голяма степен се върнаха към нормалното си състояние още през май.

Според кабинета на министър-председателя, туристи, които са напълно ваксинирани с повечето международно признати ваксини, както и тези, които са се възстановили от Covid-19 през последните шест месеца, ще имат право да влизат в страната, освен ако не са от „червени“ страни с тежки огнища.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията