Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Шарм ел Шейх. Има поне три причини, за да посетите Египет. Първата са величествените пирамиди, които привличат милиони туристи в Кайро и в продължение на хилядолетия озадачават изследователи от цял свят. Втората причина са впечaтляващите хотели Rixos, които са създали перфектните курорти за своите туристи в Харгада (Rixos Premium Magawish Suites & Villas ) и Шарм ел Шейх (Rixos Sharm El Sheikh и Rixos Premium Seagatе). Гостите на турската верига, която набира популярност в цял свят, получават съвременни удобства и незабравими 5-звездни изживявания. Всяка година хиляди български туристи се доверяват на туроператора Емералд Травел, за да преоткрият красивите и уникални дестинации в магнетичния Египет.

Хотелите на Rixos – съвършеният дом за туристите по време на ваканцията си в Египет (снимки)

Искате ли да влезете в истинска арабска приказка в Шарм ел Шейх? Тогава за вас е третата причина, която може да осъществите, след като посетите кафе-бар Farsha. Това място е с неповторима ориенталска атмосфера от изгрев до залез.

Farsha е стара арабска дума, която означава рамка на прозорец или врата. Тя напълно се вписва в дизайна на заведението и атмосферата му, присъща за древен Египет.

В интериора има много антики, дърво, меки легла и възглавници вместо столове, а старите врати на всеки ъгъл представляват интересна връзка между миналото и настоящето. Самото заведение се намира на няколко нива, осветено е с ярки цветове и е пълно с клиенти.

Кафенето се намира в района Хатаба – в залива Рас ум Сид, и се счита за едно от най-живописните в Шарм ел Шейх. То е построено на скала и от всяко място предлага панорамна гледка към Червено море и целия залив.

Менюто на кафенето включва безалкохолни напитки и коктейли, богат избор от натурални сокове, ароматни арабски и бедуински чайове, плодове, топли арабски пайове, плата със сирене и пица.

Всички места в сапаретата са заети с туристи от цял свят

Романтичното и живописно място, пълно със светлините на изтока, е идеално за наблюдаване на звездите в красивите топли вечери в Египет.

Задължително си направете предварителна резервация заради огромния интерес на туристите, насладете се на атмосферата след залеза на слънцето и си пригответе телефона или фотоапарата за много снимки, които да споделите в профилите си в социалните мрежи и да Ви напомнят, че сте били част от тази необикновенна и съвременна арабска приказка!

Farsha Cafe от птичи поглед

Запознайте се с възможностите за почивка – Есен 2022 в Египет с Емералд Травел

Самолетни почивки с чартърни полети от София и Варна

Почивка в Шарм елШейх, Египет с полет от София – 7 нощувки https://bit.ly/3lyTJM5

Почивка в Шарм елШейх, Египет с полет от Варна – 7 нощувки https://bit.ly/3wGgILr

Почивка в Хургада, Египет с полет от София – 7 нощувки https://bit.ly/3NzkX0K

Почивка в Хургада, Египет с полет от Варна – 7 нощувки https://bit.ly/3Px2kMS

Почивка в Египет – кацане в Хургада и прибиране от Кайро с полет от София https://bit.ly/3NAbqGL

Почивка в Египет – кацане в Хургада и прибиране от Кайро с полет от Варна https://bit.ly/3yYRl99

Почивка в Египет – кацане в Кайро и прибиране от Хургада с полет от Варна https://bit.ly/3MJDlEe

Сподели публикацията