Slide
Slide

Шарм ел Шейх/Хургада. Хотелската верига Rixos, която е базирана в Анталия, набира все по-голяма популярност по света. Турският бранд е символ на високо качество и щастлива ваканция в областта на туризма. Милиони туристи от цял свят, сред които и българските, вече са преоткрили възможностите на компанията в хотелите й в Турция, Египет, ОАЕ, Русия, Хърватска и Казахстан. Наистина ли Rixos са постигнали съвършенството за дом за своите туристи по време на почивка? Eкипът на Bgtourism.bg провери това в хотелите в Шарм ел Шейх и Хургада.

Rixos Sharm El Sheikh – с отношение към туристите и природата

Египет има своите зелени и красиви оазиси. Един от тях е 5-звездният хотел Rixos Sharm El Sheikh. Туристите от цял свят се наслаждават на спокойствието и впечатляващите градини в комплекса с над 1 000 палми и богата растителност.

Хотелът разполага с 660 стаи, чийто комфорт и стил предразполагат туристите да се чувстват като у дома си.

Rixos Sharm El Sheikh е само за възрастни, които заедно да посрещат топлите залези в египетския курорт, да се отдават на спокойна и романтична ваканция. Хотелът има собствен плаж, 7 басейна и 8 бара.

В непосредствена близост се намира Rixos Premium Seagatе. Точно там на Нова година турската супер звезда Таркан забавлява гостите. Хотелите са свързани с безплатен шатъл, като домакините са въвели формулата

Остани в единия, наслади се на двата хотела“.

Rixos Sharm El Sheikh и Rixos Premium Seagatе разполагат с общо 20 бара и 16 ресторанта. Студените и ароматни коктейли в топлите дни са истински еликсир за щастлива ваканция за всеки гост, а богатата програма с бразилско шоу, известни DJ и танцьори от Европа превръщат вечерите в истински магични и незабравими спектакли от най-високо качество.

Всички тематични ресторанти имат шеф готвачи от държавите, чиято кухня хотелският комплекс предлага.

За привържениците на здравословния начин на живот са детокс баровете и часове при професионални треньори по йога, зумба, пилатес и други занимания.

Комплексът предлага богати възможности за плажни спортове, водни занимания, анимация през свободното време.

Rixos Sharm El Sheikh е любимо място за ваканция сред туристите от Великобритания, Германия, Белгия, Румъния, Русия, Полша, домакините от Египет, Саудитска Арабия, Казахстан, Литва и много други държави, включително и от България.

Хотелът е включен в портфолиото на родния ни туроператор Емералд Травел, който държи своите гости да получат най-добрата ваканция в една от най-желаните дестинации като Египет.

За прекрасното партньорство на топ хотелския бранд и водещата ни компания говори и отношението на домакините, които посрещнаха дамите от България с ароматни рози, а цялата група получи освежителни напитки още при пристигането си – специално това посрещане бе организирано от местните ни партньори Joyce Tours.

Rixos Premium Seagate – любима дестинация за семействата с деца

Човек цяла зима живее в очакване на лятото и цял живот се надява, за да бъде щастлив. Има дестинации, които не те карат да чакаш, а ти предлагат най-страстните и емоционални преживявания тук и сега, и то на най-високо ниво. Точно такива преживявания, които всеки човек, независимо от своята възраст заслужава!

Фоайето на хотел Rixos Premium Seagate
Гледка към красивите градини и многобройни басейни в комплекса

Този луксозен 5-звезден хотелски комплекс в Шарм ел-Шейх е разположен сред палмови дървета на брега на морето.

Rixos Premium Seagate предлага частен плаж, басейни, уникален за семействата аквапарк, а ла карт ресторанти, барове и разнообразни помещения за настаняване, които се отличават със своя стил и уют.

СПА центърът предоставя разнообразни възможности за релакс, сред които пълен масаж на тяло, процедури за лице, турска баня, парна баня, салон за терапии, козметичен център и спа зона, която е само за дами.

Гостите могат да тренират в модерната фитнес зала с най-съвременните уреди за кардио тренировки. Фитнес уреди и на открито, разположени са между палмите – близо до брега, само на метри от плажа.

На място и в района наоколо могат да се практикуват разнообразни дейности, които включват гмуркане с шнорхел и акваланг, както и плажен футбол. От ексклузивния спортен клуб се организират тренировъчни програми като кросфит, спининг, пилатес, воден велосипед, скокове във вода и гравитационна йога. Rixy Club е уникален клуб за деца с просторна зона, игрални зали, специален детски ресторант и 2 детски басейна, както и младежки клуб за деца над 13-годишна възраст.

Аквапаркът Rixos Aquaventure е един от най-разнообразните и големи аквапаркове в района. Има 6 кули с 23 водни пързалки, големи интерактивни водни фонтани, аква кула, бавна река и басейн с вълни.

В допълнение към безкрайните водни забавления има изобилие от сухоземни дейности като картинг, изкуствен зоопарк, въртележка, виенско колело и множество вълнуващи атракции.

Rixos Premium Magawish Suites & Villas – луксът, който всяка успяла личност заслужава

От Шарм ел Шейх се прехвърляме в Хургада с кратък полет, за да видим на място и едно от най-новите бижута на хотелската верига – Rixos Premium Magawish Suites & Villas.

Концепцията за хотели, обслужване, единни кулинарни стандарти, избор на световни марки алкохол незабавно премахват всички въпроси относно услугата, която могат да имат туристите. Поредната ни визита в хотел от портфолиото на Rixos затвърждава мнението ни, че

компанията превръща своите курорти в перфектните малки градчета,

които правят хората щастливи и оправдават очакванията за спокойна, безопасна и качествена ваканция по всяко време на годината.

И в Хургада Rixos са постигнали съвършенството за мечтан дом. Хотелските стаи са колкото един апартамент в България, а най-голямата Royal Villa (повече от 944 кв. м) може да побере 10 души.

Кралската вила предлага частен иконом, частен готвач и частна охрана по време на престоя на гостите – в нея отсядат шейхове, принцове, министри, дипломати и много хора с вкус и възможности.

Дизайнерите успешно са реализирали своята мисия, съчетавайки стил, класа и комфорт. Като цяло настаняването тук се фокусира върху вили със стаи, голяма част от тях с достъп до басейн и с гледка към градината.

Първото нещо, с което

Rixos Premium Magawish ни впечатлява е зеленият оазис – огромна добре поддържана зелена площ на хотела.

Транспортът в комплекса е с малки еко колички.
Плажът на хотела с право може да се нарече един от най-добрите в региона – има фин златист пясък и чиста вода от всички нюанси на тюркоазеното синьо. Можете да релаксирате на плажа на шезлонги или в шатри. Любителите на гмуркането могат да посетят малък остров с красив коралов риф, където туристите се отвеждат с лодка от водолазния клуб на хотела.

В Rixos Premium Magawish Suites & Villas туристите няма опасност да останат без вкусна и разнообразна храна. Основният ресторант „Тюркоаз“ предлага изхранване на шведска маса.

Има огромен избор от салати, основни ястия, пресни плодове и неустоими десерти. И тук има разнообразие на А ла карт ресторанти, които гостите могат да резервират по време на престоя си за своите специални поводи.

За най-малките туристи има детски клуб, където те влизат в един шарен и красив свой свят.

Клубът разполага със стая за сън с креватчета за децата, люлки за игра навън и game зона за електронни игри.

Посещението на Anjana Spa също е включено в цената, доплаща се само за масаж или козметични услуги. Хамам, сауни, джакузи, стаи за релакс и Витамин бар са на разположение без допълнително заплащане. Оставете се в ръцете на професионалистите!

За активните туристи хотелът разполага c богато разнообразие от възможности за плажни и водни спортове, за тенис, футбол на трева, има и фитнес зала с личен треньор и широка гама от спортни дейности край основния басейн: от йога до аквабайк.

През свободното си време гостите могат да запазят часове за езда с арабски коне в базата на комплекса.
Това е хотел, който напълно ще оправдае очакванията на туристите, търсещи високо ниво на комфорт в Хургада.

Сподели публикацията