Близо 50 хил. лв. са си върнали нашенците след анулирани полети през 2020 г.
Близо 50 хил. лв. са си върнали нашенците след анулирани полети през 2020 г.
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Карантина за 10 дни е била наложена на 659 от 667 пътници, които са пристигнали у нас с три полета от Великобритания през тази нощ. Това съобщиха от МВР по време на проверка на летище София, извършена от министрите на здравеопазването и на вътрешните работи.

Това бяха последните полети, допуснати у нас след издадената късно снощи заповед на министър Костадин Ангелов.

Заповед № РД-01-720/20.12.220 г.

Забранява се влизането на територията на България на пристигащи от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия

Пред журналисти проф. Костадин Ангелов заяви:

“От влизането в сила на тази заповед на територията на България ще кацнат три полета, които са на практика изключение от тази заповед. Единият каца тук (на летище “София”, бел. ред.) с български граждани. Другият каца във Варна, предстои да кацне още един.

Твърдо сме решени да опазим границите на България от новия щам на коронавируса и да запазим колкото се може повече хора, докато дойде ваксината, за да могат да придобият необходимия имунитет и да се справят с този вирус”.

Осем от пътниците в трите самолета са отказали да бъдат карантинирани и ще изчакат в транзитната зона обратни полети за Великобритания. Сред тях са шестима англичани, една българка и един австралиец.

Здравният министър Костадин Ангелов заяви, че новият щам на Covid-19 се предава по-бързо, но се влияе от новата ваксина. Той за пореден път призова хората да спазват противоепидемичните мерки у нас. БНР

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията