Албена
Slide
Slide

София. Астрономическото лято настъпи! Тази година то съвпада и с метеорологичното лято. Започва трайно затопляне в страната, съобщи в „Денят започва“ по БНТ синоптикът Анастасия Стойчева.

След валежите и захлаждането в първата половина от месец юни, сега температурите ще надхвърлят нормалните стойности за този период, обясни синоптикът.

През изминалите дни най-значителни са били валежите в Североизточна България, а най-сухо е останало в западната част на Горнотракийската низина и крайните северозападни райони.
Днес все още ще има краткотрайни валежи над страната, придружени с гръмотевици, каза Стойчева.

Започва затопляне и след сряда почти над цялата страна температурите ще надхвърлят 30 градуса, като в равнинната част на страната – Дунавската равнина, се очакват и температури над 35 градуса, обясни синоптикът.

Страната ни ще попадне под влиянието на топли въздушни маси, идващи от Африка, допълни Стойчева.

Вижте повече подробности във видеото на БНТ

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията