Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg
ABAX - All Inclusive почивка в Бодрум
Хотел Casa di Fiore SPA & Medical 5* в Кранево
дом България Балчик Туризмът тръгва! Къщи за гости започнаха да се пълнят за 24 май,...

Туризмът тръгва! Къщи за гости започнаха да се пълнят за 24 май, туристи грабят ваучери за разходка сред природата

Slide
Slide

Балчик. Къщи за гости в Североизточна България започнаха да се пълнят още от тази вечер за предстоящите почивни дни около 24 май, научи bgtourism.bg. Семейства от столицата, които са решили да избегнат трафика в следващите два дни, са решили да направят дълъг уикенд край морето в района на Балчик и Каварна за празника. Като топъл хляб се разграбват ваучерите в Grabo.bg за посещение в Екопарк Геранеа, който е пуснал топ цена за разходка сред природата в красивия парк. Туристическата забележителност, която е само на 5 км от курорта Албена, ще посрещне посетителите с още по-богата селекция от животни и нови инвестиции, които ще направят разходките на туристите още по-комфортни, съобщи за bgtourism.bg концесионерът на парка Рехджан Низам. 

Към офертата на екопарка ТУК

„Очакваме около 280 000 пътувания за 24 май. Само времето да е хубаво. Ще видите задръстени магистрали”. Това прогнозира в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” по Нова тв Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

„За 3 дни за 24 май около 250 къщи за гости паднаха от търсачките, което означава купени. Това означава, че хората ще пътуват”, обясни още Драганов.

„Нищо не може да помрачи светлото бъдеще на българския туризъм”, заяви той относно отварянето на границите и възможността българският летовник за избере Гърция.

Българска компания за виртуални турове – с голям жест към хотели и къщи за гости, ще заснема безплатно през юни и юли

„Миналата година имаме над 20 милиона пътувания на българи в България. В Гърция отиват около 650 000. Почти толкова гърци идват в България”, обясни Драганов. По думите му хората, които почиват в Гърция лятото, почиват в България за Великден или Гергьовден.

„Имаме толкова много пътувания в България. По 1 май 40 000 автомобили бяха засечени от МВР на бариерата да не напускат София”, смята още Драганов. Освен това хотелите в страната работят. „В търсачките има обявени 6120 хотела, които работят в момента в България”, каза експертът.

По време на извънредното положение има най-сериозен спад. По думите му през март са осъществени около 50% от плануваните пътувания.

Драганов оцени като много добра идеята за платформата „Преоткрий България ”.

Държавата и бизнесът с нова онлайн платформа за туризма „Преоткрий България“

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията