Христо Шомов
Slide
Slide

Български Virtual Reality (VR) стартъп подава ръка на
българския туризъм

София. Българската компания Vericco, специализирана в производството на виртуални турове, започва безплатно заснемане на хотели и къщи за гости в България.
Целта е да се подпомогне дигитализацията на българския туристически бранш, да се стимулира туризма, който е най-засегнат от кризата с COVID-19, съобщават от компанията за bgtourism.bg.

Хотелиерите ликуват! СПА центровете в България могат да работят

Компанията е разработила един от най-добрите софтуери за виртуални турове в света и активно оперира в България и Германия. С помощта на софтуера, сформиран вече екип ще заснеме множество български туристически обекти и създадените панорамни обиколки ще бъдат получени от бизнесите като виртуални турове. Така българският туристически бранш ще може по качествен и модерен начин да се промотира в интернет среда. Съответно, да бъде обект на повече дигитално внимание. Целта е това да доведе повече туристи и по този начин да се подпомогнат предстоящите
туристически сезони у нас.

Тренировки в реална обстановка: Служители на RIU станаха туристи, за да се подготвят за работа в условия на COVID-19

За да кандидатстват хотелите и къщите за гости ще трябва да попълнят онлайн формата за кандидатстване на сайта на Vericco – http://vericco.com/bgtourism.
Самото заснемане ще се случи през месеците юни и юли тази година. Още по темата може да научите директно от организатора и един от създателите на компанията Христо Шомов – info@vericco.com, +359 896 80 88 77.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията