Slide
Slide

Истанбул. Турските авиолинии (THY) обявиха, че поради епидемията от Covid-19, решението за спиране на вътрешните полети е удължено до 4 юни, а на международните полети до 10 юни, съобщава TRT.

От друга страна, ръчния багаж на пътниците, вече няма да бъде качван на борда на самолета, а ще бъде превозван в багажното отделение. Правото за кабинен багаж до 8 кг ще бъде прибавено към личния багаж. На борда на самолета ще бъдат приемани само ръчни чанти.

България е готова да посреща чужди туристи преди Гърция и Турция! 98% спад на морските ни летища, чартърите са планирани от средата на юни

Турските авиолинии (THY) по-рано бяха обявили, че удължават срока за спиране на вътрешните и международни полети до 28 май 2020 година.

В същото време британската нискотарифна авиокомпания ИзиДжет (ЕasyJet) съобщи, че малък брой от полетити ще бъдат възобновени на 15 юни.

В изявлението на международения авиопревозвач се посочва, че при пътуването пътниците и екипажът ще трябва да носят маски за лице, в съответствие с указанията на Европейската агенция за авиационна безопасност и на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.

Първоначалният график ще включва предимно вътрешни полети от второто по големина лондонско летище „Гетуик“ до Бристол, Бирмингам, Ливърпул, Нюкасъл, Единбург и Белфаст. В международните линии се планират да се извършат  полети само до Ница, във Франция, като до всички дестинации са предвидени общо 189 полета на седмица, заявиха от компанията.

Отбеляза се, че когато ограниченията за пътуване се отменят и търсенето нарасне, през следващите седмици ще бъдат добавяни допълнителни маршрути.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията