Slide
Slide

София. С разхлабване на мерките, свързани с епидемичната обстановка в световен мащаб, започва плавно увеличаване на локалните и международни пътувания, които през пролетта на 2020 г. бяха почти или изцяло преустановени. Отварят се граници, отпада карантината, отново работят заведения, кина, търговски центрове – животът постепенно се връща към нормалността. Но с тази уговорка, че сегашната „нормалност“ ще бъде малко по-различна.

В стремежа си да запазят здравето на гражданите, правителствата намалиха пулса на икономиката до критичен минимум, а сега именно тя се изправя пред продължителна реанимация. Пътуванията до градски дестинации все още не са приоритет, а когато станат, те ще са повече бюджетни, по краткосрочни и далеч от разточителния лукс.

България и в частност София не са изключение от тази тенденция. Туристите ще търсят по-икономичен вариант за кратък уикенд престой, а фирмите, орязали разходите си, ще предпочетат по-евтин вариант за настаняване на своите служители.

Емблематичен представител на британска бюджетна верига в столицата е easyHotel Sofia. Хотелът е на пазара от 2010 година и предлага основна услуга нощувка в компактни, но функционално обзаведени стаи. Централно разположен и непосредствено до метрото, easyHotel Sofia предлага 56 стаи, всяка с комфортно двойно легло, самостоятелна баня, Wi-Fi, климатик и LCD телевизор. Препоръчваме ви да изберете стая на високите етажи – открива се невероятна панорама към нощна София. Симпатични рецепционисти са на ваше разположение 24 часа, има подземен паркинг и вендинг автомати за храни и напитки.

Интериорът е иновативен, дори смел. Помещенията напомнят повече на корабни каюти, отколкото на хотелски стаи. Оранжевият цвят на бранда е навсякъде и внася свежест и настроение. В топло време е наслада да изпиеш кафето си в градината.

А цените? Цените са повече от приемливи и започват от 37 лева за двойна стая. И тук както при самолетните билети важи принципа: колкото по-рано резервирате, толкова по-ниска е цената.

www.easyhotel.com

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията