В Пловдив учредиха Сдружение на собствениците на къмпинги в България
В Пловдив учредиха Сдружение на собствениците на къмпинги в България
Slide
Slide
Slide
Slide

Пловдив. На 19 и 20 март се състоя среща на собственици на къмпинги за дискусия и учредяване на професионална организация на бранша. Домакин на събитието бе Glamping Alliance в гр. Пловдив, а организаторите от Camping.bg съобщиха за Bgtourism.bg, че инициативата е била подкрепена от 25 къмпинга от цялата страна.

През двата дни на срещата собствениците на къмпинги обсъждаха проблемите на този вид туризъм в България и възможните техни решения. Бяха приети устав на организацията и беше избрано ръководство.

Професионалната организация на събствениците на къмпинги си поставя цели да представлява обединените интереси на българската къмпинг индустрия, да създава условия и поощрява развитието на къмпинг туризма в България, да популяризира страната ни като предпочитана дестинация и др.

Тя ще осъществява връзка и ще подпомага членове си, ще ги представлява пред институциите, ще участва в изготвяне на проекти за нормативни актове, ще насърчава повишаване качеството на услугите предлагани от къмпингите в България и ще поощрява развитието на къмпинг туризма в страната ни.

Къмпинг и караванинг експо 2022 ще се проведе от 15 до 17 април в София

Всички участници в учредителното събрание се обединиха около идеята, че къмпинг туризмът има огромен потенциал в България и само обединието на усилията на всички от бранша може да даде силен тласък за решаване на проблемите, които поставят пречки пред развитието на този вид туризъм.

В Управителния съвет на организацията бяха избрани пет души – предстаители на къмпинги от различни части на страната, а за първи неин председател беше избран Радослав Минков.

Организацията е отворена за членство от всички места в страната, които предлагат настаняване на кемпери, каравани и палатки, бунгала и глемпинг единици. Предстои нейната официална регистрация.

 

Сподели публикацията