Slide
Slide

Емблематичната писта „Стената“ работи за втори пореден сезон след дългогодишна пауза

София. Много интересни събития предстоят в „домашната“ планина на софиянци през идните седмици, а условията за зимни спортове са най-добрите до този момент през сезона и въпреки настъпването на астрономическата пролет, в планината е истинска зимна приказка!

Днес и утре по писта „Витошко лале 1“ се провежда Държавното първенство по ски алпийски дисциплини за младежи в дисциплини слалом и гигантски слалом. Записани за участие в състезанията са близо 100 от родните надежди в ски спорта, като има представители от всички краища на България.

На 23 и 24 март ще се проведе и Държавното първенство за всички възрасти в дисциплината Бордъркрос, която е една от най-атрактивните в сноуборда. На 25-ти март специално обособеното трасе, ще приеме и второто поредно издание на „Купа Алекс Иванов“, което ще бъде и трети финален кръг от бордъркрос календара на БФСКИ.

Безплатни лифтове на 27 март за най-малките в Пампорово

Интересните събития продължават на 26-ти март, събота с безплатно сноуборд обучение за деца от 2 до 9 годишна възраст в специално обособената зона за обучение “Burton Riglet Park”. Риглет системата за обучение е една от най-популярните и развиващи се през последните години в световен мащаб и дава възможност за първи стъпки в сноуборда от съвсем крехка детска възраст – необходимо е детето да може да ходи стабилно и вече е готово за забавления в парка.

На 1-ви април,  но не на шега, от Витоша ски, канят всички скиори и сноубордисти на „Ретро – Олимпиада“ по време на нощното каране на писта „Витошко лале 1“! “RetrOlympic” ще се проведе за първи път, а организаторите имат за цел да го превърнат в една добра традиция, която да развиват през годините.

Идеята на събитието е вечерна ски забава в „ретро“ стил включваща ски/сноуборд състезание в две от три дисциплини по избор – слалом, бабуни и свободен стил, като условието е всички участници да спазват стила и да на носят настроението и духа на „едно време“.

Всеки, който иска да се включи в състезанието трябва да се регистрира предварително онлайн тук, а всички останали са добре дошли на 1-ви април като публика или да покарат и да се позабавляват с много музика, настроение и приятни изненади!

Първият уикенд на април ще продължи с „фрийстайл“ състезанието „Freestylerz” във „Витоша Сноу Парк“ в събота, а на 3-ти, в неделя, ще се проведе и едно от любимите събития на малки и големи – фрийрайд ски и сноуборд състезанието Витоша X lines, което се завръща след двугодишна пауза!

В Югозападна България направиха първа копка на Музей за ретро автомобили (снимки)

Междувременно в планината условията за зимни спортове са отлични, като миналия уикенд за втори пореден сезон след 10 годишно прекъсване отвори и емблематичната за Витоша писта „Стената“.

За съжаление към момента пистата е достъпна за скиорите единствено чрез ползване на комбинация от лифтовете Витошко Лале 1 и 2 ,  а от Витоша ски имат желание и правят всичко възможно в най-кратък срок, да бъде подменен ски влека „Алеко“, за да може да има по-лесен и независещ до толкова от метеорологичните условия достъп до тази част на планината. За да може това да се случи обаче,  инициаторите на подмяната се надяват и разчитат на съдействието и подкрепата на обществото и отговорните институции.

Сподели публикацията