Фотографи правят виртуален тур на България отвисоко
Фотографи правят виртуален тур на България отвисоко
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Фотографите Георги Василев и Кармен Бурназка разкриха пред Bgtourism.bg, че реализират виртуален тур на България. Вече са заснети над 100 места, които позволяват страната ни да бъде разгледана отвисоко – чрез уникална виртуална разходка на 360 градуса.

Георги и Кармен

„Започнахме начинанието в началото на лятото на 2020 г., принудени от Ковид кризата и липсата на работа в киното. Искахме по някакъв начин да комбинираме полезното с приятното“, споделя пред Bgtourism.bg Георги, който е кинооператор и фотограф с над 20 години опит. Той е активен и запален спортист.

Георги лети с дрона на Невястата, за да хване изгрева над Смолян

„Накъдето и да обърнем поглед в България, то пред нас се разкриват пленителни красоти, а гледната точка отвисоко дава много повече. Обичаме природата, пътуването и снимането, това ни отвежда на много и различни места и така създадохме нашата фейсбук група с шеговитото име „България ми е Швейцария“, която събира само красиви кадри от България. В същото време правихме и виртуални турове. Идеята да съберем всичко на едно място беше естествено развитие на нещата“, добавя Георги.

Уникална гледка зарежда Кармен и Георги, които работят от село Зорница – над Чепеларе

Той признава, че целта им е да покажат различни кътчета на България от тази недостъпна за всички по-висока гледна точка.

Времето е хубаво! Бургас ни кани на есенна морска разходка до остров Света Анастасия и Ченгене скеле!

Възможността да се разглежда с VR маска, компютър или телефон прави този виртуален тур, който е универсално достъпен и интерактивен.

Паркирането в курорта „Албена“ е безплатно, ето какво може да предложи ваканционното селище през есента

„Проектът ни вече съдържа и цялостен виртуален тур на община. Нашият проект е в развитие, добавяме постоянно нови места и панорами към него, а в бъдеще ще добавим снимки и видеа, на някои от посетените от нас места.

Потребителите могат да се насладят на красиви дневни и нощни гледки и на кадри през различни сезони на градове, зимни и летни курорти, туристически обекти, забележителности и др.“, казва Кармен.

Чепеларе впечатли ръководителите на ACES Europe, дестинацията ще получи титлата „Европейски град на спорта“ за 2022 г.

Тя разкрива, че предизвикателството при дрон фотографията е ограниченото летателно време. „Винаги се съобразяваме с метеорологичните условия. Ако искаме нещо да изглежда красиво, то трябва да се съобразим със светлината”, споделя още Кармен Бурназка.

Кармен и Георги на стадион “Васил Левски” в София

Георги и Кармен са основатели на One Try Productions – студио за видеография и фотография.

Линк към виртуалната разходка към момента: ВИРТУАЛЕН ТУР

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията