Slide
Slide
София. Ваучерите за нощувка в местата за настаняване на територията на България са инструмент, който ще насърчи и подпомогне вътрешния туризъм и ще даде възможност на по-голяма част от населението ни да предпочете България и българските балнео и СПА дестинации за своя отдих и възстановяване. Това заяви председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм Сийка Кацарова по време на срещата си днес в министреството на туризма заедно с председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.
„Вярваме, че именно почивката, съчетана с програмите за превенция и рехабилитация, предлагани в Медикъл/СПА и СПА комплексите на България, ще бъде предпочетена от работещото население на страната ни, особено в условията на пандемия“, съобщават от Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.
Кацарова и Велев обсъдиха с министъра на туризма на Република България доц. Стела Балтова възможността за допълване на Наредба 7 на Министерство на финансите с възможност за предоставяне на ваучери за нощувки на територията на България от страна на работодателите към служителите.
Срещата бе инициирана от Български съюз по балнеология и СПА туризъм, като от организацията благодарят на министър Балтова и нейният екип в лицето на зам.-министър Даниела Стоева за бързата реакция.
„Разчитаме на подкрепата на държавните ръководители промяната в Наредба 7 на МФ да стане факт още през тази година“, допълват от организацията.
В същото време министърът на икономиката Кирил Петков проведе работна среща с представители на браншовите организации, по време на която бяха обсъдени въпроси, свързани с необходимите финансови мерки за преодоляване на социално-икономическата криза, породена от пандемията COVID-19.
Български съюз по балнеология и СПА туризъм бе представляван по време на срещата от зам.-председателя на Управителния съвет г-н Живко Иванов, който направи следните предложения:
1. Промяна на Наредба 7 на Министерство на финансите с допълване на възможността за предоставяне на Ваучери за здравна превенция от страна на работодателите към служителите;
2. Удължаване на мярката „80:20“ поне до м. юли 2022 г.;
3. Налагане на мораториум върху кредитите.
Живко Иванов и Кирил Петков
„Благодарим на г-н Васил Велев – председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България за поканата за участие в срещата и за подкрепата на проекта на Български съюз по балнеология и СПА туризъм „Ваучери за здравна превенция“, съобщават от BUBSPA!
Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram,  LinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията