Slide
Slide

София. Възложени са проверки на всички обществени поръчки в периода 4 май 2017 г. до 12 май 2021 г. Всички концесионни договори се мониторинговат и ако бъдат открити нарушения, ще бъдат обсъдени. Това заяви служебният министър на туризма Стела Балтова, която представи пред медиите екипа си.

Относно прогнозата ѝ за сезона, Балтова посочи, че очаква не повече от 100% ръст спрямо 2020 г. и не повече от 50% спад спрямо 2019 г.

Мисията, която си поставяме е възстановяване на жизнеспособността на туристическия сектор, връщане на държавността и плавен преход към 46-ия парламент, каза Балтова.

Тя добави, че е важно да бъдат чути притесненията на бранша, но и да се гарантира здравето на туристите.

Министърът съобщи, че приоритетите ще бъдат в две посоки:

Подобряване на политиките за регулиране на туристическия пазар и за администриране на туристическата дейност при запазване здравето на гостите и работещите в сектора. Това ще бъде постигнато с реализирането на 4 цели, а именно като страната ни бъде представена като сигурна и гостоприемни дестинация, достатъчно информация за бизнеса. Вторият ни приоритет е развитие на туристическата реклама на страната. За целта МТ ще се насочи към 18 целеви пазари посредством дигитални маркетингови активности и провеждане на рекламна кампания с нулев бюджет.

Балтова поставя пред себе си и активната съвместна работа с българските задгранични представителства. БНТ

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията