Slide
Slide

с. Неофит Рилски. Огромни скулптури величествено се издигат в „Исторически парк“ край варненското село Неофит Рилски. Те са поставени на видно място и ще посрещат туристите от цял свят. Бронзовите статуи са на тримата знакови царе в българската история – на Асен, Калоян и Петър, видя репортер на bgtourism.bg. Те са изработени от Дишко Дишков от Сопот, а за направата на всяка скулптура са били необходими близо шест месеца.

Най-високата фигура е 3.90 метра. Царете са поставени в центъра на шадраван, който вечерно време се осветява с цветовете на българското знаме – бяло, зелено и червено. За реализацията на фундамента, фонтана и царете са били необходими над 2 години, а в изграждането сe е включил екип от 150 души.

Грандиозно! Хиляди присъстваха и развяха българското знаме на откриването на Историческия парк край Варна (снимки + видео)

Туристическата забележителност с всеки изминал ден придобива все по-завършен вид в следващия си етап на строителство. Втората исторически зона, която ще могат да видят посетителите на Исторически парк, е на „Първото българско царство“. Мястото край морската ни столица се превръща в истинска визитна картичка не само за българския туризъм, но и за българската история, която с успехите си е вдъхновявала своя народ за нови постижения и е респектирала чужденците. 

„Исторически парк“ е големият победител в „Изборът на българите“, ясни са всички отличници в Годишните награди на Министерството на туризма

Руслан Йорданов

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Онлайн туристическо изложение „Резервирай в България“ ще се проведе от 8 до 10 май

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията