Авиокомпании спират полети заради недостиг на двигатели и резервни части
Авиокомпании спират полети заради недостиг на двигатели и резервни части
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Четирима български граждани, работещи в Кралство Мароко, излетяха днес следобед от Казабланка за Букурещ, откъдето ще се завърнат в България. Информацията преди броени минути бе съобщена от Министерството на външните работи.

Със съдействието на посланика ни в Мароко Юрий Щерк нашите сънародници бяха качени на борда на самолет, предвиден за румънски граждани. На летището в Букурещ ги очаква представител на дипломатическата ни мисия там, който ще им съдейства за безпроблемно прибиране в България.

Благодарим за оказаната помощ на румънския външен министър Богдан Ауреску, на дирекция „Консулски отношения” в министерството на външните работи на Румъния, както и на посланиците на Румъния в България и Мароко.

Други четирима български граждани заминаха от остров Тенерифе през Румъния за България със съдействие на посолството ни в Мадрид.

Във връзка с наложените ограничения по света заради разпространението на коронавируса МВнР предупреждава българските граждани да не пътуват, освен ако нямат неотложни случаи, да отменят вече планирани пътувания и да спазват указанията на институциите у нас и в чужбина, да бъдат отговорни към себе си, близките си и обществото.

#ОстанетеСиВкъщи

Сайтът bgtourism.bg с инициатива в подкрепа на туристическия бранш

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията