Slide
Slide

Двете организации ще работят с правителството за облекчен визов режим

София. Ръководствата на Националния борд по туризъм(НБТ) и на „СОФ Кънект“, оператор на летище София, ще работят заедно за популяризиране на България като атрактивна туристическа дестинация. На среща между Красимир Гергов, председател на борда на директорите, Мартин Захариев, заместник-председател на борда, Поли Карастоянова, изпълнителен директор на НБТ, проф. Стоян Денчев и Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на „СОФ Кънект“ и екипа му бе постигната договореност двете страни да обединят усилията си за развитие на устойчива туристическа индустрия и популяризиране на България като атрактивна дестинация.

Двете организации се договориха още да работят съвместно с правителството за облекчаване и дигитализиране на процедурите по издаване на визи за граждани извън ЕС, което значително ще увеличи туристите в България, а освен това ще стимулира и авиокомпании да открият нови линии към София.

Страните се обединиха още около необходимостта от съвместна работа в посока единна комуникация на бранда България и важността на това как летище София посреща посетителите, като основна входна точка на страната.

Развитието на плана за нови самолетни дестинации и преговорите на столичното летище с авиокомпаниите ще бъдат задълбочено обсъждани с туристическия бранш занапред, като така значително ще се повиши ефективността, стана ясно още на срещата.

Сподели публикацията