Slide
Slide

Ангел Ризов е обиколил 36 държави на 6 континента за 13 месеца. „Винаги съм искал да обиколя света“, сподели той в предаването Тази събота по bTV. „Пътуването го планувах за около 5 дни. Имах някакъв план, стегнах си багажа, взех си еднопосочен билет за Щатите“, каза Ангел Ризов.

„Трудно е да се намери компания за нещо такова. А и по пътя срещаш много хора, така че никога не си съвсем сам, винаги има с кого да споделиш закуска, обяд или вечеря“, категоричен е той.

„Чичен Ица и Тадж Махал ми харесаха много“, каза пътешественикът.

На пътешествието се отправил само с една раница, в която е носил всичко необходимо за тези 13 месеца. Не е минало и без премеждия по пътя – в Рио де Жанейро се е разболял, а на 2 пъти по време на пътуването са му откраднали телефона.

В САЩ и Австралия е отсядал при приятели, а иначе най-често по време на пътуването си – в хостели. „Най-евтиният хостел, в който съм спал, беше в Индия, на 400 метра от Тадж Махал. Нощувката струваше 1,18 лева. В Азия като цяло е много евтино – намираш нещо до 5-6 лева на вечер, в Южна Америка също, с изключение на Чили и Аржентина”, добави пътешественикът. Той посочи още, че в Азия и в Южна Америка човек с 20 лева на ден може да спи, яде, даже и скутер да кара. Той си е поставил като следваща цел да обиколи държавите от бившия Съветски съюз.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията