Slide
Slide

София. Ралица Иванова е с 12-годишен опит в събитийния бизнес. Занимавала се е с организиране на обучения, семинари, конференции и нетуъркинг събития. Поради голямото търсене на зали за събития се наложило компанията, за която работи да наеме пространства в центъра на столицата. Ралица поема голяма част от управлението им, организирайки регулярни събития и така навлиза детайлно в процесите на този вид дейност – стопанисване и поддръжка на залите, аранжиране на местата и пространствата в тях, организация и комуникация с клиентите, работа с доставчици на техника и кетъринг услуги и др. През последните години на работното ѝ място зачестили обученията по дигитален маркетинг, от където придобива голяма част от уменията си в областта.

Над 150 българи ще се срещнат с Дядо Коледа в Лапландия

Онлайн платформата Eventplus.bg става факт през 2017 г., но дълго време преди това собственичката ѝ е обмисляла какво точно да представлява тя. Желанието било –  да отделя по-малко време в търсене на зали и помещения за нуждите на различни клиенти. Замислила се дали не може да се изгради такова онлайн пространство, където организаторите да срещат всички услуги, необходими за събитието им на едно място, съобразно изискванията си. Оказва се, че по това време на българския пазар такъв инструмент все още липсва.

Така се ражда eventplus.bg и вече повече от четири години работи ефективно,

улеснявайки комуникацията между организатори на събития и доставчиците на услуги – хотелиери, собственици на зали, ресторанти, пространства и т.н.

„През 2019 г. платформата представяше над 450 места за събития и около 200 хотела. Към днешна дата, обаче, Ковид кризата повлия доста на решенията собствениците да инвестират в такъв тип специализирани партньорства. Това неминуемо се отрази и на бизнеса. Желанието ми винаги е било и остава да улеснявам работата на всеки организатор на събития, защото знам колко отговорно е това и с колко много работа е свързано“, категорична е Ралица.

Във Виена вече ухае на Коледа, българка разкрива вълшебните места и богатата програма на австрийската столица (снимки)

Едни от най-ценните инструменти на платформата са безплатните филтри за търсене – по местоположение, вид и категория на събитието, начин на подреждане на зала и необходим брой места, брой стаи (за хотелите). Тя помага и при избора и сравнението на оферти за изготвяне бюджета на събитията. Всяка представена зала или услуга разполага с директна форма за контакт, чрез която организаторът може да отправи запитване и да поиска оферта – форма, която спестява време, тъй като отива директно към избрания доставчик.

„Във времена, когато динамиката на работа е в пъти по-ниска от тази, която беше, сме се фокусирали към това да повишим стойността на eventplus.bg за нашите потребители.  Обмисляме нови решения, визия и функционалности, които да я направят още по-търсено и полезно място.“, казва собственичката и управител на Ивент Плюс БГ. Именно така се заражда и идеята за създаване на специализирано издание за организатори на събития, което да бъде достъпно за нейните потребители и да съдържа професионална и насочена информация. Изданието ще бъде готово в началото на следващата година под името EVENTS GUIDE.

Травъл блогъри разкриват красотата на България с фото-изложба в столичен мол (снимки)

То ще съдържа обединена, концептуална информация за дестинациите в България и условията, които те предоставят за организиране на събития – особености на локацията, емблематични за района туристически и културни забележителности, отличителни конкурентни предимства и т.н. „Искаме да дадем повече идеи за избор на локация и съпътстващи активности, които могат да се добавят към едно събитие и същевременно да обезпечим търсещите с нагледни данни за проучваните райони“, казва Иванова. Акцент в това издание се поставя върху конгресно-конферентните прояви. За да достигне до по-широк кръг потребители, включително и на чужди пазари, EVENTS GUIDE да бъде двуезично издание (на български и английски език).

Популяризирането и разпространението ще са посредством участия в диверсифициран набор от специализирани събития, чрез различни дигитални канали, както и чрез партньорите на начинанието.

„Партньорствата, благодарение на които се реализира тази идея, никак не са за подценяване“, споделя Ралица и добавя, че случайно или не, всичко тръгва от срещата ѝ с д-р Надежда Костадинова, преподавател в катедра „Туризъм“ при Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“. В рамките на обучението по туризъм се сформира студентски учебен проект, в който възпитаниците на специалността работят цял семестър върху набавяне на информация за обектите, подходящи за конгресно-конферентен туризъм. Екип от преподаватели в същото звено пък се заема със съставянето на полезното съдържание.

Обявиха кои са любимите къмпинги за 2021 г. – край морето №1 е Якото място, а във вътрешността на страната – Къпиновски манастир

Предвижда се то да бъде допълвано с ценна информация от самия бизнес под формата на интервюта и друг вид разширени участия в изданието. Всеки, решил да вземе такова участие има възможност да получи достъп до студентите от специалността – да бъде гост-лектор по подбрана тема, да проведе стаж или направи съпричастни младите хора към своя бизнес инициатива. Това, разбира се, не изключва възможността и те да подбират кадри за организациите си. Процент от тези разширени участия ще формират стипендия за изявен студент от специалността. „Така затворихме кръга от ползи за всеки в този проект, а това беше друга наша основна цел“, допълва инициаторката на идеята.

Този проект печели доверието на поредица идейни съмишленици, измежду които браншови организации, Министерство на туризма… „и дори на две поредни министерства“, смее се Ралица. Той печели и призова награда на конкурса на b2b Media Awards 2021 като е отличен в категорията „Бизнес проект на годината“.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията