Поморие. Красивите творби, плод на тазгодишния международен пленер “Светът е море”, бяха представени в специална изложба. Пленерът бе организиран от Община Поморие и НЧ „Просвета 1888“ за 18-ти пореден път и даде възможност на талантливи артисти да търсят своето вдъхновение на морския бряг и да материализират представите си в любопитни картини и фигури.

Мис Китай Вселена очарована от красотата на България, тръгна си със СПА продукти с розово масло и розова вода (ексклузивни снимки)

Тази година бяха създадени 16 произведения живопис и графика и 4 дървени пластики, а техни автори са: Анна Вайденхамер, Атанас Стоянов, Боряна Стефанова – Кънчева, Божидар Тонев, Даниел Кънчев , Милена Младенова, Петьо Цолов, Софка Желева и Тодор Тодоров.

“Някои хора казват, че дървото не е траен материал, но аз съм убеден, че тези прекрасни скулптури ще ни надживеят и ще останат за поколенията след нас. Използваният материал е от чинарите, които преди години бяха премахнати от крайбрежния булевард, и се радвам, че по този начин отново ги връщаме там, давайки им нов живот”, каза председателят на читалището Милчо Талев. Кметът Иван Алексиев също поздрави всички участници и им благодари, че всяка година допринасят за естетичния облик на алеята и по-интересната градска среда.

През октомври „Райънеър“ започва полети от София до Марсилия, Париж и Акаба

Любителите на живописното изкуство могат да посетят изложбата във фоайето на НЧ „Просвета 1888“.

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA