Град Акаба е побратим град на Варна
Slide
Slide

София. Нискотарифната авиокомпания „Райънеър“ започва полети от България до нови дестинации, научи информационна агенция BGtourism.BG. От 2 октомври част от новото зимно разписание на авиокомпанията е маршрутът до френската перла Марсилия. Полетите ще се изпълняват 2 пъти седмично – в сряда и неделя, като от летището в София ще излитат на обяд, в 13:25, а тези от Марсилия са сутрешни, с тръгване в 9:35 местно време. Билетите за полетите вече са в продажба, като могат да се намерят и цени от 36 евро за двупосочен билет, посочват от eSky.

Марсилия

„Райънеър“ започва в края на октомври и полети до летище Бове до Париж. С този ход нискотарифната компания влиза в пряка конкуренция с WizzAir, която вече изпълнява този маршрут от страната ни.  През октомври „Райънеър“ ще обогати своята програма от София и с полети до по-екзотични дестинации. Една от тях е Акаба, Йордания, която е прекрасна отправна точка за посещение на Петра например. Цените за зимния сезон са повече от атрактивни – от 40 евро за отиване и връщане. Полетът е 2.55 часа, като тръгването от София е в 16.55 часа. Акаба е побратим град на Варна. Той е курортен и пристанищен град в Йордания, разположен на Червено море. Населението му е близо 150 хиляди души.
Градът има стратегическо значение за Йордания, тъй като е нейното единствено пристанище. Ежегодно приема хиляди туристи, наслаждаващи се на топлите води и пясъчни плажове.
В залива, където се намира градът, са открити над 140 вида корали, а също и около 40 вида морски животни, които се срещат само тук.
Интерес представлява и битът на местното бедуинско население, съхранило много от древните си обичаи в ежедневието си. Само 90 минути северно от градът се намира едно от най-емблематичните чудеса в света – древните руини на Петра, най-ценното съкровище на Йордания! Розово-червеният град ще ви приветства с уникалните си пейзажи и неповторима атмосфера! Тази невероятна забележителност, издълбана в пясъчните скали на Южна Йордания радва окото на хиляди туристи годишно!

Петра

BGtourism.BG вече Ви информира, че в края на октомври германската нискотарифна авиокомпания Eurowings два пъти седмично стартира нови полети от Дюселдорф (четвъртък и събота) и Щутгарт (вторник и неделя) до столицата ни два пъти седмично.

Eurowings започва да лети от Дюселдорф и Щутгарт до София от края на октомври

От януари 2020 година веднъж седмично от летище София ще може да се лети до лeтищe Ийcт Mидландc във Beлиĸoбpитaния, което е близо до градове като Нотингам, Дерби и други интересни забележителности, които българските туристи могат да посетят.

Сподели публикацията