Slide
Slide

София. България има потенциал да бъде разпознаваема като балнео дестинация с много добро качество. Развитието на здравния туризъм е важен приоритет в работата на Министерството на туризма, даващ възможност за устойчиво развитие на сектора. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и с водещи лекари. Представителите на медицинската общност подкрепиха идеята и посочиха, че това е и тяхна цел и за първи път държавата ги подкрепя в такова начинание.

Министър Ангелкова информира, че ведомството може да инициира ежегодна конференция за здравен туризъм, в която да бъдат поканени български и чуждестранни специалисти в областта. Участието на международни форуми също е много важно, защото така можем да популяризираме страната си и нейните възможности за този тип, допълни още тя.

В разговора бяха дискутирани различни възможности и конкретни инициативи, които могат да подпомогнат развитието на здравния и балнео туризма. Експертите препоръчаха мерки, които да допринесат за напредъка на този продукт.

Министър Ангелкова и министър Ананиев подчертаха, че здравният туризъм трябва да стане национален приоритет. Министър Ангелкова благодари за ползотворната среща и полезната дискусия и подчерта, че личният ангажимент на всички по темата и общите усилия ще доведат до устойчиво развитие на здравния туризъм в България.

Сподели публикацията