Японският турист, който вече се оглежда за къща в района на Ивайловград
Slide
Slide

Ивайловград. Японски турист за първи път посети Паскалевата къща в Ивайловград, съобщиха за информационна агенция BGtourism.BG от местния Туристически информационен център. Туристът от Токио толкова много се впечатлил от туристическите забележителности и региона, че решил да си закупи къща. Паскалевата къща в Ивайловград е типична къща на бубарска фамилия от края на XIX век. Състои се от три етажа, като в миналото, приземният етаж изпълнявал стопански функции, а двата етажа над него били със смесено предназначение. Там хората и живеели, и отглеждали своите буби. От туристическия център посочиха, че отново бележат голям ръст на туристи, като само през август имат увеличение на над 20%. През тази година са посрещнали 2 350 посетители спрямо 1 800 души за същия месец на м.г.

Освен Паскалевата къща и Вила Армира гостите посещават още Мраморният град или Цитаделата на Калоян. Британци, германци, поляци и руснаци са сред най-честите гости на туристическите атракции в Ивайловград и региона.

Мис Китай Вселена очарована от красотата на България, тръгна си със СПА продукти с розово масло и розова вода (ексклузивни снимки)

Сподели публикацията