Slide
Slide

София. Конфедерацията на българския туристически бизнес и БТА подписаха договор за сътрудничествo, съобщиха от КБТБ.

„Договорът с БТА е поредното признание за Конфедерацията и смятаме, че с него и с дейността, която ще извършваме заедно, ще достигнем до повече хора, нашите послания ще бъдат по-бързо чути и ще можем да помогнем в тези трудни времена с решения за туристическия бизнес“, каза Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията и ротационен председател на Конфедерацията на българския туристически бизнес.

„БТА ще обогати своята емисия с информация от един от най-важните сектори на българската икономика – туризма, с най-представителната организация на туристическия бизнес – КБТБ, каза генералният директор на БТА Кирил Вълчев. – Всяка седмица БТА ще получава текст и видео с информация за развитието на туризма и туристическия бранш, анализите, които прави, както конфедерацията, така и нейните отделни членове.

Министрите Стела Балтова и Георги Тодоров се срещнаха с представители на Националния борд по туризъм

От друга страна, с експертите на БТА ще съдействаме на български туристически бизнес да намира най-правилния начин да представя богатата информация. Голямата цел на БТА е със споразумения като това да се превърне в платформа за информацията от българския бизнес от всички браншове към българските медии, към цялото общество, а чрез системната информация ежедневно на английски език – и към чужбина. Искаме чрез БТА всички браншове, които са гръбнак на българската икономика, да имат достъп до обществото. Това ще помага за взимането на решения и на политиците“, добави Вълчев. Снимка БТА

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията