Футболист от Варна доскоро вкарваше голове на големите отбори, а днес е любим готвач за туристите в “Терма вилидж”
Футболист от Варна доскоро вкарваше голове на големите отбори, а днес е любим готвач за туристите в “Терма вилидж”
Slide
Slide
Slide
Slide

Христо Гайдаров е шеф-готвач на хотелите “Терма палас” и “Терма Еко” във ваканционно селище, което е само на 30 км от Варна и Добрич. Той е подготвил ново меню, с което да направи своите гости по-щастливи по време на своята ваканция или мероприятие.

Кранево. Най-доволните гости са тези, които са се върнали отново при нас. Това споделя Христо Гайдаров – шеф-готвач на ваканционно селище „Терма вилидж“ в Кранево. До тази зима той е отговарял само за изхранването на туристите в петзвездния хотел „Терма палас“, като отзивите за неговата работа са изключително добри. Големият коз на виртуоза в кухнята е, че той готви не само вкусно, но го прави пред гостите и ги дарява с голямо внимание.

“Терма вилидж” е предпочитано място за семейна ваканция.

„Много е важно отношението към гостите в един хотел, а за мен това е на първо място – дори преди храната, която приготвям“, признава кулинарният спец. От 9 години той е част от екипа на ваканционното селище, като отскоро отговаря и за изхранването в другия петзвезден хотел от портфолиото на компанията – „Терма Еко“.

Нова година – ново меню, което да е съставено от новия готвач в обекта! Това предизвикателство не плаши Христо, който отдавна е спечелил доверието на туристите. Той ще заложи на натурални български продукти, а предложенията ще бъдат повлияни от френската и европейска кухня. Гайдаров ще сюрпризира своите гости през 2020 година с интересни и вкусни тематични вечери – френска, италианска, гръцка и американска вечер.


„Ново меню ще има не само в основния ресторант, но и в А ла карт ресторанта, където телешкият пейпър стек ще бъде „Черешката на тортата“ сред новите предложения. Патешко магре и богато разнообразие от прясна риба ги очаква още гостите на „Терма вилидж“, открехва вратата готвачът.
„90 процента от готвачите, с които ряботя, са закърнели Балкантуристки готвачи – нищо ново не им е понятно и същевременно всичко старо, което е излязло от употреба им е много понятно. Трябва млади хора с перспектива, които имат желание да се учат“, смята Христо.
Днес той бележи “голове” в кухнята, като ежедневно отмята своите доволни клиенти – това го прави щастлив, отдал е сърцето си и ежедневието изцяло на своята професия. Преди четвърт век той в истинския смисъл е реализирал попадения във вратите на едни от най-големите футболни грандове. Гайдаров е бил футболист и е играл като атакуващ халф. В сметката си с екипа на Спартак Варна е опъвал мрежата на ЦСКА, Локо Пд, Ботев Пд, Ботев Вр и др. Има поне 15 гола на най-високо ниво в родния ни футбол, но контузия го кара да замени футболното игрище с ресторанта. Днес много от българските футболни отбори избират „Терма вилидж“, за да отседнат преди мачовете си с Черно море във Варна или в региона. Комплексът се намира само на близо 30 км от морската ни столица, а главният кулинар знае най-добре какво е необходимо, за да може един истински спортист да бъде добре подготвен преди големия спортен ден. За втора поредна година домакините от “Терма вилидж” ще поканят и италиански готвачи, които да подготвят вкусни пици за гостите. Специалните предложения на ваканционното селище може да откриете в сайта https://www.thermavillage.com.

ТОП ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ЗИМНИТЕ МЕСЕЦИ!

Руслан Йорданов
Габриела Тодорова

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията