Slide
Slide

София. Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air обяви създаването на четири директни линии от летище Пулково. Една от тях е до България. От лятото компанията ще свързва Санкт Петербург със София (България), Букурещ (Румъния), Братислава (Словакия) и Вилнюс (Литва).
Ryanair, EasyJet, Volotea, Air Baltic и Fly One също са проявили интерес към полетите от летище Пулково в Санкт Петербург, което е четвъртото по големина в Русия, след трите основни летищни в Москва, информират руското Министерство на транспорта.

Припомняме Ви, че от октомври 2019 г. руските власти одобриха така наречената „седма авиационна свобода“ на летището Пулково в Санкт Петербург. Това означава, че правилата, произтичащи от двустранните споразумения за въздухоплавателни услуги, няма да се прилагат на това летище, но ще бъдат единственият режим на „отворено небе“ в Русия. Авиокомпаниите могат да отворят нови маршрути, но при определени ограничения. Wizz Air вече отговори на изискванията, а българските граждани могат да пътуват до красивия руски град с елетронни визи.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията