МИТТ 2021
Slide
Slide

Москва. В Москва днес започна XXVII издание на международното туристическо изложение MITT, което ще се проведе от 16 до 18 март в Крокус Експо Център.

„Интересът към България е голям. Определено информацията, която днес присъства в медиите, че България въвежда единни правила за противоепидемични и санитарни мерки в туристическите обекти по повод предстоящия летен сезон 2021 г. даде резултат, но продажбите не могат да бъдат отключени поради две причини – отварянето на небето за полети между България и Русия, както и започването на издаване на български визи“, каза за Bgtourism.bg генералният директор на Солвекс Димитър Цонев.

Руски авиокомпании получиха разрешение за чартъри до България

Албена и Солвекс са сред традиционните участници в руските изложения

Според него следващите две седмици са решаващи за спасяването на туристическия сезон. „Приветстваме желанието на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова да даде ясни и навреме послания, че България е безопасна дестинация за туристи, но те трябва да бъдат подкрепени от действията на Министерството на Външните работи и Министерството на транспорта. Необходимо е политическо решение, за да може руските туристи да изберат България за своята лятна ваканция“, добави пред Bgtourism.bg Цонев.

Със заповед на Марияна Николова се въвеждат единни правила за безопасност в туристическите обекти през летен сезон 2021

На щанда на България се представят общини, курорти, туристически компании.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията