Българо-турската граница край Малко Търново, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Истанбул. Турция сероизно напредва с ваксинирането на населението си. „Програмата за имунизация е в разгара си. Досега над 11 милиона души са получили първата доза от ваксината. До края на април целта е да се ваксинират 50-60 милиона души. Това ще гарантира безопасността на всички граждани, пристигащи на почивка от чужбина“, заяви турският министър на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой на живо по BBC One.

От 15 март Турция въвежда ново изискване за влизане в страната през въздушните граници

В момента Турция изисква отрицателен ПСР тест от пристигащите в страната – мярката е до 15 април. Предстои местното здравно министерство да преразгледа дали това решение ще остане в сила и след 15 април.

PCR тестовете за пътуване в Турция остават до 14 април

„След 15 април ще разгледаме разпространението на коронавируса и на броя на случаите за всяка една държава отделно. Ако има спад в броя на случаите, то ние ще приложим нашата миналогодишна практика и няма да поискаме PCR тест с отрицателен резултат от пристигащите от тези страни “, добави Мехмет Нури Ерсой.

Това напрактика означава, че ако обстановката в България се нормализира до края на месеца, то има голяма вероятност сънародниците ни да пътуват свободно до южната ни съседка, която традиционно е ТОП дестинация през април и май.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията