Slide
Slide

Стара Загора/София. Стара Загора, Карлово и Трявна са победителите в категорията “Туризъм и култура” в деветото издание на конкурса “Кмет на годината”.

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров и екипът му спечелиха първо място в категория „Туризъм и култура“ в раздел „Голяма община“ в тазгодишното издание на Националния конкурс „Кмет на годината“ 2021г. Наградите в категорията за средна и малка община получиха Карлово и Трявна.

Отличието на Стара Загора беше връчено на ресорния зам.-кмет Милена Желева на тържествена церемония в столицата днес. Наградата връчи Стоян Сталев от “Геотехмин”.

“Искам първо да благодаря на организаторите. Кметовете в общините имат нужда от подкрепа, и то да я чувстват постоянно. Благодаря на всички, които са гласували, и на екипа на общината, защото един човек не може да направи нищо сам. Културата и туризмът са двата сектора, които най-силно усетиха тежестта на пандемията. През изминалите месеци ние предприехме много нови инициативи и стимулирахме събитийния туризъм. В Община Стара Загора след две години на пандемия през месец юли успяхме да възвърнем нивата нощувките, които сме имали през 2019 година”, каза зам.-кметът Милена Желева. От думите ѝ стана ясно, че се инвестира в ремонт на културните институции като Летния театър, Драматичния театър „Гео Милев“, както и в обновяване на емблематични за града места като парк „Митрополит Методий Кусев“ и създаването на нови артистични пространства.

Конкурсът „Кмет на годината” се организира за девета поредна година от Портала на българските общини Kmeta.bg. През годините „Кмет на годината“ се превърна в събитие както за гражданите на България, така и за градоначалниците, оценявайки ползотворната работа и инициативи, които те провеждат на общинско ниво.

Гледайте церемонията по връчване на наградите “Кмет на годината” по БНТ на 25 ноември.

Ето и победителите в конкурса:

КАТЕГОРИЯ „КМЕТ НА ГОДИНАТА“: Враца – Калин Каменов; Несебър – Николай Димитров; Божурище – Георги Димов.

КАТЕГОРИЯ „КМЕТ НА ГРАЖДАНИТЕ“: Перник – Станислав Владимиров;  Елин Пелин – доц. д-р инж. Ивайло Симеонов; Чавдар – Григор Даулов.

КАТЕГОРИЯ „ГРАДСКА СРЕДА“: Ямбол – Валентин Ревански; Първомай – Николай Митков ; Сливница – Васко Стоилков.

КАТЕГОРИЯ „SMART CITY“: Плевен – Георг Спартански; Силистра – д-р Юлиян Найденов; Созопол – Тихомир Янакиев.

КАТЕГОРИЯ „ТУРИЗЪМ И КУЛТУРА“: Стара Загора – Живко Тодоров; Карлово –д-р Емил Кабаиванов; Трявна – Силвия Кръстева.

КАТЕГОРИЯ „ЗЕЛЕНА ОБЩИНА”: Габрово – Таня Христова; Троян – Донка Михайлова; Долна Баня – Владимир Джамбазов.

КАТЕГОРИЯ „СПОРТ И МЛАДЕЖКИ ИНИЦИАТИВИ“: Асеновград – д-р Христо Грудев; Горна Оряховица – инж. Добромир Добрев; Бяла – инж. Пеньо Ненов.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията