Slide
Slide

Ярко слънце, безкрайни плажове, синьо небе и маслинови горички – всичко това е Гърция. Гърция е и една от най-добрите морски дестинации в света. Определено е любима на много българи, затова ще ви представим някои от най-добрите гръцки острови.

1. Остров Миконос

Невероятни плажове, космополитна атмосфера, нощен живот, съревноващ се с този на Ибиса, тези неща превръщат острова в един от най- атрактивните в Гърция. Освен това, тук буквално изобилства от история и естествена красота. Всяко лято този малък средиземноморски остров, изпълнен със стил и характер, предлага всякакви плажни партита и страхотни събития, по време на които известни диджеи от цял свят пускат последните си бийтове.

В допълнение към добрата парти сцена, Миконос се отличава с очарователна смесица от добри ресторанти, модни бутици, стилни бутикови имоти и наистина луксозни хотели. Те правят Миконос бляскава лятна дестинация за купони, мода и не на последно място – холивудски звезди, които много обичат да идват тук.

2. Остров Санторини

Санторини се е утвърдил като един от най- красивите и най-известните гръцки острови и е любимо място на двойки от цял свят. Бели каменни къщи, кристално чисти води, романтични залези и кристално чисти води – това са само част от факторите, които карат хиляди турсити от цял свят да се връщат на острова. Пейзажите, заедно със старинните селца и внушителните декори на къщите със сини куполи вълшебна земя най- вече за романтиците в търсене на незабравими мигове. Тук може да се насладите на слънцето и многобройните плажове, да дегустирате вино или да се разходите с лодка из необитаемите вулканични острови наблизо. Една от най-големите тайни на острова са неговите горещи извори, които сменят цвета си от ярко сиьо до тъмно кафяво.

3. Остров Крит

о-в Крит

Това е най-големият гръцки остров. Той е също така дом на невероятно вкусната гръцка кухня. Остров Крит има много неща, за които да се гордее- от зашеметяващите плажове и величествените планини до очарователните пристанища и интересна архитектура. Не на последно място – впечатляващата кулинарна сцена. Кухнята на острова е една от най-известните крила на средиземноморската диета, призната от Юнеско за нематериално културно наследство. Специалитетите на острова са Стефадос Салингарико – варени охлюви и Хирино Крикито – свински пържоли, а критският зехтин е един от най-добрите в Гърция.

4. Остров Корфу

о-в Корфу, Йонийски острови

Корфу е вторият по големина от Йонийските острови и всъщност е най-близо до бреговете на Албания. Привлича ни с кристално чистите си води, процъфтяващата културна сцена и очарователната местна красота, вследствие от френски, британски и венециански влияния. Островът е пълен с история, живописни селца, музеи, древни паметници и архитектура, която напомня за своето славно минало. Сред най- интересните забележителности са Стария град на Корфу, археологическият музей на Корфу, старата крепост, музеят на морския бряг, на азиатското изкуство, както и многобройните църви, дворци и исторически забележителности, разположени на това прекрасно място.

5. Остров Лефкада

 о-в Лефкада, Йонийски острови

За Лефкада казват, че е Карибите на гърците. Свързан с континента през малък мост, Левкада може да бъде достъпен с кола, така че няма нужда от ферибот. Това е идеалното място за семейства, двойки и големи групи приятели, защото има по нещо за всеки. На острова има и водопади, които се намират само на 4 км от морето, в близост до курорта Нидри. Другият голям курорт на Лефкада е Василики, който е известен като най-големия уиндсърф център в Европа.

6. Остров Елафониси

Ако търсите красив и спокоен гръцки остров, който не е комерсиален, препоръчваме ви точно тази дестинация. Елафониси или Островът на съкровищата е свързан чрез широка пясъчна ивица със западното крайбрежие на Крит. Плажът представява плитка лагуна, а малкото островче е обявено за защитена територия. Имaйтe предвид, че cъщeствyва и oстров Eлафοниcoс близо дο Пелoпонес и eднaквите им имена пοнякoга водят дο oбърκвaне. Зa разлика oт Eлaфониcи на Kрит, οстрoвът до Пeлοпoнес е много по-гοлям и наceлен. TravelPortal

Сподели публикацията