Балчик. Най-големият еко парк в Добричка област започва да посреща гости, научават ексклузивно читателите на информационна агенция BGtourism.BG. Паркът се простира на площ от 7 000 декара, които са изцяло заградени. Той граничи със селата в община Балчик – Църква, Оброчище и Ляхово. Намира се само на 5 км от курорта „Албена“ и село Кранево, на 10 км от Балчик и на 34 км от град Варна.
Стопанството вече има впечатляваща селекция от животни – 170 красиви елени-лопатари, над 250 муфлона, близо 50 сърнички, 50 камерунски козички, над 300 глигана и още много, много други видове животни. В парка туристите ще могат да усетят реално живота, който кипи в незастроените зони на Добруджа.

Девствената природа и непредсказуемостта на дивото, предоставя незабравимо преживяване.

За целта са изградени 7 вишки, от които туристите могат необезпокоявано и безопасно да наблюдават животните, които се движат свободно.

Паркът наподобява на множество национални резервати като Крюгер в ЮАР, Серенгети в Танзания, Амбосели в Кения и др. Тук очите срещат само зелена и девствена природа, която рисува необичайни пейзажи.
Екип на BGtourism.BG имаше възможността да се наслади на богатото разнообразие не само на животни, но и на красивите и многообразни билки и дръвчета, които растат в района.
Паркът е подходящ за отдих, посещения на туристи, екологични дейности.

Предлага конен и ловен туризъм. Гостите могат освен с коне да се разхождат пеша или със специално създадени за целта каруци. Домакините планират на място да има дегустация на местни вина, сирена, мезета, както и всички видове продукти на локални производители.
Красиви пауни и още много екзотични животни, които се разхождат свободно могат да зарадват очите на гостите на парка. Фазани, яребици и други видове дивеч могат да срещнат по пътя си любителите, които обичат приключенията сред природата.

Малка част от огромната площ на парка с гледка към Ляхово

Почти всеки ден, посетителите и фотографи, които искат да вдигнат адреналина си, могат да успеят да направят красиви снимки, които свидетелстват за интересни ситуации, част от живота на жителите на добруджанския парк сред красивата природа.
Стопанството разполага с барбекю на открито, където след лов или посещение гостите могат да отдъхнат или да опитате различни ястия от дивеч. Подробна информация за посещение в парка може да получите на тел.: 0877 55 15 55.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA