Павлина Илиева
Slide
Slide

София. Туроператорите ще имат среща с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов утре – 16 март, в 14 часа. Тя е във връзка със заповедта на здравния министър относно карантината за завръщащите се от Африка, която ще засегне туристи от над 40 чартърни полета до 1 май, съобщи за Bgtourism.bg Павлина Илиева – председател на Сдружение „Бъдеще за туризма“.

ОБТ: Заповедта за задължителна карантина гилотинира плахите опити за възстановяване на дейността на туроператорите

Илиева посочи пред Bgtourism.bg, че като туроператори днес са изправени пред три проблема – туристи, които са прехвърлили дати за ваканция от м.г, туристи с ваучери със срок на действие 1 година и възстановяване на средства.

Абакс излезе с официална позиция относно новата заповед на здравния министър

Туроператорите настояват заповедта на здравния министър да бъде коригирана като се даде възможност на туристи от Египет, Тунис и Мароко да се завръщат у нас без карантина при отрицателен ПСР тест, както и да има бранша да предвидимост от поне 15 дни напред за отваряне и затваряне на дестинации (пример за това е Швейцария, която на 10 март обяви, че от 22 март пристигащите от България ще бъдат с карантина).

Максим Бехар: Сейшелите са вече най-чистата и най-сигурна дестинация за туристите в света

Туроператорите посочват още, че Египет, Тунис и Мароко са дестинации, които се избират от българските туристи и за подсилване на имунната система чрез получаване на витамин D. Взети са всички мерки за сигурна и безопасна почивка.

АБТТА излезе с протестно писмо относно заповедта на здравния министър

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията