Slide
Slide

Пред Bgtourism.bg Максим Бехар – Почетен генерален консул на Република Сейшели в България. Управител на M3 Communications Group, Inc. Президент на Световния комуникационен форум в Давос, Швейцария.

– Г-н Бехар, Република Сейшели обявиха, че от 25 март отварят границите си за туристи. Какви са условията и възможностите за посещение на тази екзотична дестинация?
Посетителите на Република Сейшели след 25 март 2021 година трябва да имат отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди излитането им. Нищо друго! Това е единственото изискване. Всички ресторанти, хотели, зони за отдих и обществени места ще бъдат отворени за тях без ограничения, ако те отговарят на тези условия. Разбира се, задължението да се носят маски, да се спазва дистанция, дезинфекция и хигиена навсякъде остават също.

В момента Сейшелите са на първо място в света по ваксинирани жители на 1 000 души и се предполага, че до средата на април цялото население ще е ваксинирано.

Това ограничава до минимум риска от зараза и естествено предпазва до максимална степен туристите. Удобната връзка от София на Turkish Airlines през Истанбул също стартира по същото време и очаквам всички тези стотици хора, които през тези дни на карантина звъняха настойчиво в Консулството с въпроси кога най-после ще могат да тръгнат за Сейшели вече да са спокойни. Ако интересът наистина се запази, не изключвам български туроператори да организират и чартърни полети до столицата Виктория. Припомням, че всеки турист или друг посетител на Сейшелите може да остане в страната до 90 дни без виза.

Българските туристи по-смело търсят оферти за по-далечни дестинации

– Как вървят темповете на ваксиниране на местното неселение и могат ли Сейшелите да бъдат безопасна дестинация?
Най-късно до края на април цялото население ще бъде ваксинирано, това ще бъде абсолютен рекорд. И да, категорично Република Сейшели ще стане най-безопасното място в света. Естествено, трябва да се знае, че далеч преди пандемията Сейшелите са най-чисто екологичното място в Африка с много голям процент от територият под егидата на ЮНЕСКО и други институции, както и с пословични строги мерки за опазване на околната среда.

Марияна Николова разговаря с директора на Turkish Airlines за България Мехмет Гюркайнак

– Какво могат да предложат Сейшелите на българските туристи за пълноценна и разнообразна почивка. Стана ли тя по-достъпна в конкуренцията на предложенията, които туристите от цял свят днес имат от Доминиканска република, Малдиви, Занзибар и други страни с бели плажове и екзотична природа.
Сейшелите винаги са били неизмеримо по-конкурентна дестинация, от която и да е друга за пълноценна и приятна почивка. Сега добавяме и още едно предимство – безопасност. Няма смисъл да припомням за необятните плажове, за 115-те уникално красиви острова и за неповторимите залези и изгреви, за гостоиемството на местните хора, от чиито лица усмивките никога не слизат…

Едно от големите предимства също е голямото разнообразие от места за настаняване – от петзвездни супер луксозни хотели и вили, до обикновени креолски къщи на плажа, които също предоставят много добри условия за почивка. Ако аз трябва да избирам, което правя винаги, когато съм на Сейшели, винаги се спирам на креолските къщи. Разбира се, цените на Сейшелите не са от най-ниските, но в крайна сметка те се определят и от изключително високото качество на услугите, от невероятното разнообразие от почти девствени места за посещения и уникарлната креолска кухня.

Гръцкият министър на туризма е оптимистично настроен за 2021 г., очаква ЕС да приеме общ сертификат за пътуване

– По колко български туристи годишно резервираха Сейшелите за своята ваканция преди Ковид-19 и как през годините се увеличаваше интереса на сънародниците ни към дестинацията.
Никога не сме имали точна статистика, според мен между 2 500 и 3 000 души през 2019 година, убеден съм че след 25 март интересът ще бъде в пъти по-висок. Един от резултатите на пандемията със сигурност ще бъде, че сега българските туристи ще бъдат много по-взискателни към чистотата, към екологичната среда и най-вече – сигурността за здравето си.

– Вие кога за последно бяхте там и кога планирате отново да се наслаждавате на прекрасните възможностие, които Сейшелите предлагат за чудесна и качествена почивка?
Бях за последно на Сейшели през 2019 година, планирам да съм там, ако всичко върви наред, в края на април тази година. Всъщност 2020 година е единствената, в която не съм посетил любимите ми острови от 2004 година, когато за първи път стъпих там и се влюбих в природата, в плажовете, в слънцето, но най-вече – в хората.

Ето кои дестинации резервират българските туристи в началото на март, вижте кои са едни от най-атрактивните предложения

– Какво ще препоръчате на българските туристи, които тепърва трябва да направят своя избор в морето от оферти?
Еднозначно – всеки един от 115-те острова на Сейшели. Освен всичките предимства – стопроцентова сигурност, че няма да имате неволна зараза, безвизовия режим, уникалните плажове и фантастичната храна, ще прибавя и един безспорен – удобният полет на Turkish Airlines. Излитате в 9 вечерта и с минимален престой в Истанбул сте сутринта на плажа, без да усетите дори разликата във времето, която е само един час.

Българската авиокомпания GullivAir показа новия си самолет (видео)

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията