Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

През последните два месеца наблюдаваме как хората сякаш по-силно от всякога им се иска да се върнат към нормалността и желанието им за пътуване, което беше се превърнало в начин на живот – при голяма част от българите се проявява все по-отявлено, въпреки пандемия. Проверихме в офисите на туроператори в големи български градове какви са в момента актуалните и атрактивни предложения към родните ни туристи. Какво нашенци търсят и резервират в началото на март за пътуванията си през следващите седмици. Едни избират възможностите за почивка в България, други – топли дестинации като Египет, Занзибар, Доминикана, Дубай и други. Може би Вашето следващо пътуване се крие някъде между тези редове.

Бургас

С настъпване на пролетните месеци на 2021 година, туризмът в черноморските градове прави опити за рестарт. Спазвайки забраните за организирани пътувания в чужбина до 1 април 2021 г. през месеците март и април ще продължат с плахо, но все пак регистрирано трайно покачване на търсенето на дестинации, до които е възможно и разрешено пътуването, макар и с PCR като Египет с чартърни полети на туроператора „Абакс“ от Варна на 17 и 24 април, както и на 1 май.

Осветиха Бургаския мост в цветовете на трикольора (видео)

Те са почти пълни и предлагат възможност за почивка в съчетание с разглеждане на известни забележителности, посочва пред Bgtourism.bg собственичката на SAVE TRAVEL Павлина Русева. Дубай също се радва на интерес като страна с безупречни санитарни условия и нови атракции. Полетите за там – за периода от март и до Великденските празници, са основно от София с престой 7 нощувки. От Варна е планиран чартър на „Абакс% на 3 април за ваканцията на учащите с престой 5 нощувки, на цена от 1 210,00 лв. Запитвания и интерес има и за другите чартърни програми за Тунис, Мароко и Кения от София през март.

Занзибар бе и първата възможна дестинация след пандемията и показа жаждата за глътка въздух и свобода за обичащите пътешествия туристи. Продължават чартърните програми до там от Варна на дати 12 март и 2 април, по които все още има възможност за резервации и ПРОМО цени от 2640,00 лв За съжаление трудно ще рестартират автобусните пътувания, така типични за периодите на март и април всяка година. За съседна Турция за Фестивала на лалетата има интерес, текат бавно записванията по програмите с 3 нощувки на цени от 220,00 – 275,00 лв за 4-дневни пакети с дневен преход и подбрани хотели. Надяваме се да отпаднат тестовете и в двете посоки през април месец. Плануваните дати са 08.04.,15.04. и 22.04. Обиколните маршрути в европейските дестинации като Франция, Холандия, Испания, Монако, Италия, Португалия, Чехия и Унгария остават невъзможни към пролетните месеци и ще рестартират през лятото на 2021 г.

Всички предложения на SAVE TRAVEL може да разгледате тук

Варна

„Към момента засилен е интересът към дестинации Египет, Доминикана и Малдиви. Благодарение на чартърните програми реализираме добри записвания и още по-удовлетворяващо, като резултат са завърналите се доволни клиенти.

 

С радост ние от Ясмин Холидейз отбелязваме незатихналия интерес към нашата екзклузивна за България дестинация – Катар. Като съвсем скоро ще обявим програма до Доха с български водач за началото на октомври 2021 с ексклузивни условия. Със сигурност трябва да отбележим и интереса към българските СПА дестинации, които са насочени основно към уикенд и дълъг уикенд престой“, коментира за Bgtourism.bg управителят на Ясмин Холидейз Мирослава Митинкова.

Актуалните предложения на компанията може да откриете тук

София

Най-търсената дестинация през март в ТЕЗ ТУР, е Египет. Чартърът до Хургада стартира на 20.03 с ударни промоционални предложения за първите две дати (20.03 и 27.03). Пакетните цени започват от 733 лв на човек в двойна стая за 5* хотел с аквапарк на пансион ALL INCLUSIVE. Задължителните PCR тестове за влизане в страната се предлагат със специална отстъпка, като за отбрани хотели са дори включени в цената.

 

На всички дами, по случай празника 8-ми март, ТЕЗ ТУР предлага допълнителна отстъпка от 50 Евро за нови резервации направени до 07.03 за най-търсените и популярни хотели в Хургада.

Египет е предпочитана дестинация от българските туристи, защото предлага много слънце в пролетните месеци с температури на въздуха до 30-35 градуса, прекрасни пясъчни плажове, богатство на древни архитектурни паметници, красиви коралови рифове и пъстър подводен живот. Всичко това само на 3 часа полет от София !

 

Изключително актуална в момента е и програмата на ТЕЗ ТУР за романтичния гръцки остров Санторини с чартърни полети на 30.04, 03.05 и 06.05 за 3 нощувки. Пакетите стартират от 630 лв на човек в двойна стая със закуска, като цената включва и стойността на PCR теста необходим за влизане в Гърция.

Междувременно, през март, се ускоряват резервациите по ранни записвания за чартърната програма на ТЕЗ ТУР за Турция. Последните промоции преди откриването на сезона в южната ни съседка, привличат с атрактивни цени за бутикови затворени комплекси на брега на морето в живописните курорти на Анталия.

Луксът, безкомпромисното обслужване, разнообразната кухня на Ultra All Inclusive и красивата природа успяват да впечатлят дори най-претенциозните туристи. Първият полет от София е планиран на 30 април, като веригата продължава без прекъсване до края на октомври, включително с полети от Варна.

София, Пловдив

Към момента активността е насочена основно към индивидуалните пътувания със собствен транспорт, споделя Зорница Георгиева от Trips2Go. Приоритетно туристите се интересуват от уикенд пътувания (Боженци, Арбанаси, Цигов чарк, Чифлика, Рибарица). Спа пакетите също имат масов характер за Велинград, Девин, Огняново, Сандански, Павел баня. Ски офертите са спорадични и са от компании от 4/6 души главно за Боровец, Чепеларе, Пампорово, Добринище.

Настоящото ежедневие налага все повече и „home office почивката“ като реална възможност при дистанционната работа – тази година имахме и подобен тип резервации. А именно- резервация на пакет 5 дни хотелско настаняване в СПА комплекс в Хисаря и докато работиш, съпругата ти се наслаждава на СПА процедурите в хотела… Разбира се, няма как да пропуснем топ дестинациите Малдиви, Доминикана, Занзибар: на феновете на слънчевите лъчи им предстои да се насладят на екзотика и лазурно море за Празника на жената – 8 март.

От началото на март установяване и положителна тенденция на запитвания и резервации за Великденските празници в България, както и вече предплащания по пътувания дори за Септемврийски празници по самолетни програми (Малта, Миконос и т.н.).На българите определено им се пътува, категорична е Георгиева.

Предложенията на туроператора може да разгледате тук.

Стара Загора

„В ход са записвания за Малдиви, Занзибар и Кабо Верде. Кондор Холидей препоръчва няколко от своите дестинации. В спортния си департамент имаме няколко неща, които препоръчваме на своите клиенти.

 

Това е Евро 2021 – имаме няколко дати с автобус и индивиудални пътувания. Също така и Формула 1 в Будапеща с автобус. Юни месец очакваме всички, които обичат да пътуват, да са с нас на прекрасните плажове на Кабо Верде!“, коментира пред Bgtourism.bg управителят на Кондор Холидей Тодор Иванов.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията