Slide
Slide

София. Необходимо е контролът по спазване на противоепидемичните мерки да бъде засилен и в нощните клубове, и в дискотеките. Около това се обединиха министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев и представители на браншовите организации в лицето на Ричард Алибегов – председател на Българската асоциация на заведенията, и Евгений Зумпалов от УС на Сдружението на заведенията в България на проведена днес среща в Министерството на здравеопазването. ВИЖТЕ ВИДЕОТО!

„Подкрепяме засилването на контрола и апелираме колегите да бъдат отговорни и да се съобразяват с мерките, за да се справим максимално бързо с тази криза. Ако има недобросъвестни, нека бъдат санкционирани. Важното е да не затваряме браншове, а да се наказват конкретните нарушители“, посочи Ричард Алибегов.
„Тъй като на много места установяваме неспазване на мерките за дистанция, дезинфекция и употреба на лични предпазни средства, в т. ч. в градския транспорт, търговски обекти, обекти с обществено предназначение и др., засилваме контрола навсякъде – както по отношение на физическите лица, така и спрямо юридическите. Компромиси няма да бъдат правени – мерките са елементарни, а от съобразяването с тях зависи как страната ни ще премине през пандемията“, коментира здравният министър.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – Над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията