Slide
Slide

Бургас. Имахме един доста успешен сезон, каза за БНР Бургас директорът  на ОП“ Туризъм“ Росалина Димитрова. Въпреки че са регистрирани по-малко нощувки в местата за настаняване, същевременно фестивалите и туристическите обекти са посетени повече и бележат ръст спрямо миналата година.госитте са по-малко, но посетителите са повече, което показва, че работим и вървим в правилната посока, обобщи тя.

Авиомузеят се утвърди като едно интересно място и то за поредна година регистрира ръст.Продължава интересът и към остров“ Св. Анастасия“, въпреки че времето не е много благоприятно и не успяваме да осъществим всички плавания,които сме планирали, каза още Димитрова. Близо с 8 %  са се увеличили туристите там. „Акве Калиде “ до момента запазва нивата си от миналата година. Предстоят есенните месеци, когато обектът е доста по-посещаван.Затова се очаква към края на годината и там да бъде отчетено увеличение.

Очакванията, които имахме в началото и преди сезона за спад на руски и немски туристи,се сбъднаха.Причината е, че полетите на летището са по-малко.До някаква степен това се компенсира с гости от Украйна и Англия.Спадът е около 9 процента, той не е толкова драстичен, отбеляза директорът. Ръст тази година до момента има на българските граждани. Той е с 2.5% повече.Това означава, че повече българи са посетили Бургас този сезон спрямо миналото лято.

Един от начините Бургас да привлича повече туристи е рекламната политика, която се води.Ние не спираме да работим в тази посока, поясни Росалина Димитрова:

Предстоят ни туристически изложения. В края на годината ще пътуваме до Лондон, в началото на следващата година предстоят най-големите туристически борси в Русия и Германия, където задължително участваме. Използваме и интернет рекламата и публикации в различни сайтове и туристически списания.

Всички туристически обекти продължават да работят, островът ще бъде отворен до октомври. Изложбата от Египет ще бъде в Бургас до края на септември. Община Бургас е подготвила проект, който се очаква да се случи догодина. С него ще се осигури финансиране за подобрения на “ Св. Анастасия и на Акве Калиде.

Сподели публикацията