Slide
Slide

Варна. Арт инсталация „Нов художествен поглед към улица „Дръзки“ ще бъде открита на празника на Варна – 15 август – Успение Богородично. Автор на проекта е художникът Армен Шаумян, създател на розовите очила, които бяха поставени в парка на Аспарухово, и на статива с рамка в Морска градина. В изработката и монтажа на въздушната част се включи Юри Георгиев, организатор на Фестивала на хвърчилата. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна.

Арт инсталацията включва различни декоративни елементи, решени в розово-жълто-синя гама. В началото и края на улицата, над пешеходната част, са разположени хвърчила с форми на морски обитатели, лампите са декорирани с цветни винили. От 12 ч до 14 ч. трите заведения на същата улица ще предлагат на гостите си второ безплатно кафе. Обектът може да бъде разгледан до 1-ви октомври.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията