Slide
Slide

Добрич. В Добрич за трета поредна година днес се проведе Ретро парад на стари автомобили, организиран от Авто-мото клуб „Толбухин“ със съдействието на Община Добрич.

Местните жители и гостите на града имаха възможност да видят автомобили от марките Порше, Мустанг, Трабант, Форд и Опел, а като гвоздей на програмата тази година е участието на модела ГАЗ 22 – Волга (линейка от 1965 г.), която пристигна от София. Собственик на линейката е Васил Филипов от София, който преди 10 г. е закупил возилото от старозагорското село Марково.

В тазгодишното издание се включи и селскостопанска техника – трактор Дойц (1951 г.) предоставен за участие в парада от Алекси Алексиев, който е получил техниката като дарение за 60-та си годишнина от фамилия Алексиеви. И верижен трактор Булгар TL 30А, чието производство е започнало в град Карлово пред 1964 година. Техниката се е ползвала в лозарството и овощарството.

Награждаването на победителите ще бъде в 14.00 часа, а за 15.00 часа е планирано шествие на участниците по булевардите „Добруджа“ и „Трети март“.


Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията